18.3 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Το iOS 10 σας επιτρέπει να κάνετε λήψη RAW φωτογραφιών

    iphone-6-camera

    Οι φωτογραφικές σας λήψεις από το iPhone σύντομα θα δεχτούν ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την επαγγελματική φωτογραφία χωρίς να χρειαστείτε να αγοράσετε το iPhone 7 Plus που φημολογείται πως θα έχει διπλό σύστημα φακών.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Apple φέρνει τον RAW τύπο φωτογραφιών στην εφαρμογή της κάμερας στο iOS 10 και αυτό εξαιτίας του νέου AVCaptureOutput που θα επιτρέψει εφαρμογές τρίτων να κάνουν λήψη Live φωτογραφιών αλλά και RAW.

    H Apple στο Keynote της δεν έδειξε αυτή την λειτουργία πάρα αυτά υπήρχε σαν τίτλος σε ένα από τα slides του iOS 10 μαζί με άλλα χαρακτηριστικά του νέου λογισμικού που δεν είχε χρόνο να μας δείξει.

    Η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά:

    “The new AVCapturePhotoOutput class provides a unified pipeline for all photography workflows, enabling more sophisticated control and monitoring of the entire capture process and including support for new features such as Live Photos and RAW format capture.”

    Η Apple επίσης αποκάλυψε πως η παραπάνω λειτουργία θα είναι διαθέσιμη για τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, και το νέο 9.7-ιντσών iPad Pro.

    Οι περισσότερες DSLRs της αγοράς προσφέρουν την λήψη RAW φωτογραφιών που επιτρέπουν στον χρήστη την καλύτερη μετέπειτα επεξεργασία της φωτογραφία καθώς δεν συμπιέζετε σε αυτή την μορφή καμιά πληροφορία κατά την λήψη.

    Η λήψη RAW φωτογραφιών θα υποστηρίζετε από την οπίσθια κάμερα και δεν θα μπορείτε να κάνετε image stabilization ενώ κάνετε λήψη σε RAW. Πάρα αυτά θα μπορείτε μια μια μόνο λήψη να έχετε RAW + JPEG με ένα κλικ.

    Η Apple λοιπόν δίνει στους χρήστες του iPhone την μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας που υπάρχει και μάλιστα απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles