19.9 C
Athens
Wednesday, May 1, 2024
More

    Το HomePod πλέον τρέχει ως λογισμικό το tvOS, τι σημαίνει αυτό;

    Τον περασμένο μήνα η Apple κυκλοφόρησε την έκδοση λογισμικού 13.4 και για το HomePod και παρόλο που δεν υπήρχαν νέα χαρακτηριστικά για τους χρήστες του, αυτή η αναβάθμιση είχε μια μεγάλη αλλαγή.

    Το firmware λοιπόν αυτής της έκδοσης είναι βασισμένο στο tvOS αντί για το iOS που ήταν μέχρι πρότινος. Τι σημαίνει λοιπόν αυτό για όλους εμάς….

    Αυτό που πρέπει να τονίσουμε αρχικά είναι πως το watchOS, tvOS και το λογισμικό του HomePod στον πυρήνα τους ουσιαστικά είναι μια διαφορετική έκδοση του iOS και έτσι όλα αυτά τα λογισμικά έχουν την ίδια βάση. Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το πως προσαρμόζονται ανάλογα την συσκευή με διαφορετικές διεπαφές, APIs για το κάθενα κ.α.

    Η αλλαγή αυτή που έκανε η Apple παρόλο που δεν επηρεάζει τον τρόπο που κάποιος χρησιμοποιεί το HomePod του ίσως δείχνει για το τι σκέφτεται η εταιρεία στο μέλλον για αυτό.

    Πρώτον το iOS έχει σχεδιαστεί για συσκευές που βασίζονται στην εσωτερική τους μπαταρία και έτσι αυτό σημαίνει πως ο τρόπος που διαχειρίζεται την ενέργεια το iOS διαφέρει από τον τρόπο που το κάνει το tvOS. Το Apple TV είναι μόνιμα συνδεμένο στην πρίζα το ίδιο και το HomePod.

    Δεν χρειάζεται βελτιώσεις στην διαχείριση λοιπόν της ενέργεια και έτσι φέρνοντας το tvOS στο HomePod η Apple γλίτωσε ένα μέρος της δουλειάς που πρέπει να κάνει για αυτό τον σκοπό.

    Τόσο το Apple TV όσο και το HomePod λειτουργούν ως οικιακά hub για το HomeKit μιας και είναι συσκευές που είναι μόνιμα συνδεμένες σε ένα σπίτι. Αυτός λοιπόν ίσως είναι ακόμη ένας λόγος που η Apple έκανε αυτή την αλλαγή.

    Επιπλέον το iOS 14 που θα έρθει στο ευρύ κοινό είναι πολύ πιθανό να μην είναι συμβατό με συσκευές που έχουν τον A8 επεξεργαστή της Apple (iPad Air 2 και iPad Mini 4) και έτσι το HomePod έχει αυτόν τον επεξεργαστή όπως και το 4ης γενιάς Apple TV HD μοντέλο που μάλλον η Apple θα το κρατήσει για ακόμη έναν χρόνο στην αγορά. Αν η Apple λοιπόν θέλει να αναβαθμίσει το HomePod για μεγαλύτερο διάστημα έχει λογική το λογισμικό του να είναι βασισμένο στην νεότερη έκδοση του tvOS που θα έρθει αντί για την iOS 14 που μάλλον δεν θα υποστηρίζει τον A8 επεξεργαστή.

    Τέλος και όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας η Apple μάλλον δουλεύει σε ένα “HomePod mini”. Στον πηγαίο κώδικα της 13.4 έκδοσης του HomePod υπάρχουν αναφορές σε 2 μοντέλα έξυπνων ηχείων της Apple. Αυτές οι αλλαγές λοιπόν έχουν γίνει λογικά έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα για το νέο HomePod. Η Apple εξάλλου δεν θα έμπαινε σε όλο αυτόν τον κόπο αν είχε σκοπό να αποσύρει το HomePod από την αγορά σύντομα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles