19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Το hack της Okta μπορεί να έχει επηρεάσει 366 πελάτες. Η εταιρεία λέει ότι θα έπρεπε να είχε ενεργήσει γρηγορότερα

    Το hack της Okta που αποκαλύφθηκε χθες, και το οποίο χρονολογείται από τον Ιανουάριο, μπορεί να έχει επηρεάσει 366 πελάτες, λέει ο επικεφαλής ασφαλείας της εταιρείας, David Bradbury. Η Okta δεν έχει ονομάσει κανένα από αυτούς, οπότε δεν είναι γνωστό σε αυτό το στάδιο πόσοι τελικοί χρήστες μπορεί να επηρεαστούν.

    Σημειώσαμε χθες ότι η Okta προσφέρει υπηρεσίες σύνδεσης σε ένα τεράστιο φάσμα πολύ μεγάλων πελατών, με τις υπηρεσίες της να εκτελούνται σε Mac, iOS, Windows και Android …

    Η εταιρεία ανέφερε ότι η παραβίαση ασφαλείας αποκτά πρόσβαση στα διαπιστευτήρια ενός μηχανικού υποστήριξης που απασχολείται από έναν υπεργολάβο, την Sitel. Αυτά τα διαπιστευτήρια χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για πρόσβαση σε έως και 366 λογαριασμούς πελατών.

    Η ανάρτηση της εταιρείας παρέχει ένα χρονοδιάγραμμα που δείχνει ότι η εταιρεία αρχικά ενήργησε πολύ γρήγορα, περνώντας από την αρχική ύποπτη δραστηριότητα στην αναστολή του λογαριασμού του μηχανικού μέσα σε 70 λεπτά, η επακόλουθη εγκληματολογική ανάλυση διήρκεσε περισσότερο από δύο μήνες.

    Ο Bradbury παραδέχεται ότι μια περαιτέρω καθυστέρηση συνέβη όταν η εταιρεία δεν συνειδητοποίησε τις επιπτώσεις της αρχικής συνοπτικής έκθεσης που είχε στα χέρια της δυστυχώς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.