22.4 C
Athens
Tuesday, April 16, 2024
More

    Το 94% των κερδών του App Store πηγαίνουν μόλις στο 1% των εκδοτών

    Screen-Shot-2015-06-08-at-19.20.43-780x431

    Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως είναι δύσκολο να βγάλεις λεφτά από το App Store μιας και αυτό είναι προνόμιο λίγων. To τελευταίο τρίμηνο το 94% των κερδών του App Store στην Αμερική πήγε στο 1% των κορυφαίων εκδοτών και προγραμματιστών σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

    Πολλοί είναι οι προγραμματιστές που κερδίζουν χρήματα από τις iOS εφαρμογές τους αλλά πολλοί λίγοι είναι εκείνοι που κερδίζουν μια περιουσία. Υπάρχουν πιθανότητες επίσης αν είστε καινούργιος προγραμματιστής να μην βγάλετε θεωρητικά και τίποτα και αυτό δυστυχώς δεν είναι κάτι ευχάριστο. Οι πληροφορίες αυτές μας έρχονται από την τελευταία έκθεση της SensorTower.

    Η εταιρεία μετά από ανάλυση των κερδών του Αμερικανικού App Store και των λήψεων σε αυτό υπολόγισε πως από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και της 31 Μαρτίου το $1.34 δις των κερδών από ένα σύνολο $1.43 δις πήγε σε μόλις 623 εκδότες – προγραμματιστές.

    Αυτό σημαίνει πως 61,677 εκδότες – προγραμματιστές μοιράστηκαν το 6% των κερδών που είναι γύρω στα $85.8 εκατομμύρια. Αν αυτό το ποσό πήγαινε αναλογικά το ίδιο σε όλους αυτό συνεπάγεται ότι ο καθένας έβγαλε $1400.

    Οι κορυφαίοι εκδότες συμπεριλαμβάνουν την Supercell – δημιουργούς του Clash of Clans και Boom Beach, Machine Zone – δημιουργούς του Game Of War και iMob Online, Netflix, Spotify και HBO.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles