19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το χάος στο Twitter συνεχίζεται: εβδομάδες 84 ωρών, η εποπτεία έχει παγώσει, τα άρθρα χωρίς διαφημίσεις έχουν εξαφανιστεί

    Το χάος στο Twitter συνεχίζεται, μετά την αγορά του κοινωνικού δικτύου από τον Elon Musk. Από μηχανικούς που τους ζητείται να δουλέψουν τρελές ώρες, μέχρι ο Musk που κλείνει την πρίζα σε ένα συμβόλαιο Twitter Blue με περισσότερους από 300 εκδότες Ιστού.

    Ο Musk όρισε τον εαυτό του ως απόλυτο δικτάτορα του Twitter διαλύοντας το αρχικό διοικητικό συμβούλιο και αντικαθιστώντας το με έναν μόνο διευθυντή: τον εαυτό του…

    Ο Musk άρχισε να αγοράζει αθόρυβα μετοχές του Twitter, του προσφέρθηκε και δέχτηκε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, άλλαξε γνώμη μια μέρα αργότερα, προσφέρθηκε να αγοράσει την εταιρεία, το Twitter αντιστάθηκε, μετά αποδέχτηκε πριν ο Musk προσπαθήσει να υποχωρήσει, το Twitter τον μήνυσε και μετά όλα ξεκίνησαν από την αρχή αφήνοντας τους τραπεζίτες του Musk να ιδρώνουν, εν μέσω ισχυρισμών ότι το Twitter διέταξε να καούν αποδεικτικά στοιχεία και η κάθε πλευρά ισχυρίζεται ότι η άλλη βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή έρευνα.

    Ο Musk ανέλαβε επίσημα την πλατφόρμα στις 27 Οκτωβρίου, απολύοντας αμέσως βασικά στελέχη. Μία από τις επόμενες αποφάσεις του ήταν να αποφασίσει ότι η επαλήθευση Twitter λογαριασμών θα ήταν προς χρέωση, απαιτώντας 19,99 $/μήνα συνδρομή στο Twitter Blue.

    Το CNBC αναφέρει ότι ο Musk απαιτεί από τους διευθυντές να εργάζονται 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, προκειμένου να τηρήσουν αυστηρές προθεσμίες για αλλαγές. Χρησιμοποιεί την απειλή με απολύσεις 50% για να εκφοβίσει το προσωπικό προκειμένου να συμμορφωθεί.

    Η ατμόσφαιρα φόβου είναι τέτοια που οι εργαζόμενοι δεν συνεργάζονται πλέον ως ομάδες, αλλά ο καθένας προσπαθεί να προστατεύσει τη θέση του. Τα χαλαρά κανάλια όπου οι ομάδες θα βοηθούσαν η μία την άλλη φέρεται να έχουν σιωπήσει.

    Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, όπως και οι προεδρικές, είναι η πρώτη στιγμή για επιτηδευμένα δημοσιεύματα και γενική παραπληροφόρηση. Είναι μια εποχή που η μετριοπάθεια είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι οι ψηφοφόροι δεν θα ξεγελαστούν από ψεύτικους ισχυρισμούς. Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι οι συντονιστές έχουν παγώσει στις ομάδες του Twitter.

    Ένα από τα προνόμια του Twitter Blue ήταν η πρόσβαση χωρίς διαφημίσεις σε περισσότερους από 300 εκδότες στις ΗΠΑ μέσω μιας συμφωνίας γνωστής ως Άρθρα χωρίς διαφημίσεις.

    Το Twitter θα πληρώνει στους εκδότες ένα ποσό περίπου ισοδύναμο με τα έσοδα από διαφημίσεις για μια προβολή και σε αντάλλαγμα οι συνδρομητές θα μπορούν να διαβάζουν κομμάτια στους ιστότοπους του Twitter Blue Publisher χωρίς διαφημίσεις.

    Το Twitter ακύρωσε αυτήν τη λειτουργία εν μία νυκτί, με ειδοποίηση μόλις μίας ημέρας. Στάλθηκε στους εκδότες ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανακοίνωνε την αλλαγή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.