19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο νέος νόμος της ΕΕ θα μπορούσε να αναγκάσει την Apple να επιτρέψει άλλα App Stores, Sideloading και Διαλειτουργικότητα στο iMessage

    Νέοι κανόνες της ΕΕ τέθηκαν σε ισχύ σήμερα που θα μπορούσαν να υποχρεώσουν την Apple να επιτρέψει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να επιτρέψουν την παράπλευρη φόρτωση εφαρμογών σε iPhone και iPad, μεταξύ άλλων σαρωτικών αλλαγών που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τον ψηφιακό τομέα πιο δίκαιο και ανταγωνιστικό.

    Σύμφωνα με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA), οι κανόνες θα ισχύουν για τους τεχνολογικούς γίγαντες που πληρούν τα κριτήρια του «gatekeeper» και τους αναγκάζουν να ανοίξουν τις διάφορες υπηρεσίες και πλατφόρμες τους σε άλλες εταιρείες και προγραμματιστές.

    Η Apple είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ταξινομηθεί ως “gatekeeper” λόγω του μεγέθους του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην ΕΕ, της ιδιοκτησίας και της λειτουργίας πλατφορμών με μεγάλο αριθμό ενεργών χρηστών και της “εδραιωμένης και ανθεκτικής θέσης” της λόγω του χρόνου έχει εκπληρώσει αυτά τα κριτήρια και ως εκ τούτου θα υπόκειται στους κανόνες που ορίζονται στο DMA.

    Το DMA θα μπορούσε να αναγκάσει την Apple να κάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του App Store, των Μηνυμάτων, του FaceTime και της Siri στην Ευρώπη. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να αναγκαστεί να επιτραπεί στους χρήστες να εγκαταστήσουν καταστήματα εφαρμογών τρίτων και να φορτώσουν εφαρμογές, να δώσει στους προγραμματιστές τη δυνατότητα να συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες της Apple και να προωθούν τις προσφορές τους εκτός του App Store‌ και να χρησιμοποιούν συστήματα πληρωμών τρίτων και πρόσβαση σε δεδομένα που συγκέντρωσε η Apple.

    Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο DMA είναι η απαίτηση να γίνουν διαλειτουργικές υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Οι κανόνες διαλειτουργικότητας θεωρητικά σημαίνουν ότι οι Meta εφαρμογές όπως το WhatsApp ή το Messenger θα μπορούσαν να ζητήσουν να λειτουργήσουν με το πλαίσιο iMessage της Apple και η Apple θα αναγκαστεί να συμμορφωθεί εντός της ΕΕ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.