14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το πρώτο iPhone που ταξίδεψε στα 101,000 πόδια

    Το βίντεο που θα παρουσιάσουμε παρακάτω δείχνει το πρώτο iPhone 6 το οποίο έφτασε μέχρι τα 101000 πόδια πάνω από την γη. Η συγκεκριμένη αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2014, όπου οι εκτελεστές του συγκεκριμένου πειράματος, έντυσαν το iPhone 6 με μία θήκη Urban Armour Gear, το έβαλαν σε ένα ιπτάμενο ρομπότ (τύπου drone) και το έστειλαν στο διάστημα (σχεδόν). Σε αυτό το υψόμετρο οι θερμοκρασίες είναι αρκετά χαμηλές και συγκεκριμένο βίντεο η θερμοκρασία που καταγράφηκε ήταν -79 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι εξίσου ισχυροί με ταχύτητες που κατέγραψαν έως και 70 μίλια την ώρα.

    Το ρομπότ που πραγματοποίηση την πτήση είχε ενσωματωμένο δύο GoPro κάμερες, ένα πομπό για την αναγνώριση τοποθεσίας (GPS locator) καθώς επίσης και ένα κινητό με ενσωματωμένο GPS ως back up plan.

    Η προσγείωση, αν και ήταν λίγο ανώμαλη, έγινε με την βοήθεια ενός μικρού αλεξίπτωτου που είχε τοποθετηθεί πάνω στο ιπτάμενο ρομπότ. Εφόσον το ρομπότ και το iPhone βρέθηκαν μετά την προσγείωση, το κινητό έδειξε να λειτουργεί κανονικά, ενώ το ρομπότ θα χρειαζόταν κάποιες επισκευές για να ξαναπετάξει. Για να δούμε λοιπόν το βίντεο του τολμηρού που έστειλε το iPhone στα 101000 πόδια.  Η διάρκεια της συγκεκριμένης πτήσης ήταν 3 ώρες συνολικά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles