15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    “Το είμαι περήφανος που είμαι Gay” του Tim Cook τι επιπτώσεις μπορεί να έχει;

    OR_01-630x420

    Ήταν κάτι που όλοι λίγος πολύ γνωρίζαμε, και που υπήρχαν πολλές φήμες για αυτό εδώ και χρόνια. Το άρθρο όμως που δημοσιοποίησε ο Tim Cook χθες και που σας παρουσιάσαμε αποσπασματικά αναφέροντας χωρίς δισταγμό πως είναι περήφανος που είναι ομοφυλόφιλος δημιούργησε πολλές εντυπώσεις τόσο θετικές όσο και αρνητικές στην Αμερική αλλά και σε όλο τον κόσμο.

    Ακόμη μια φορά να σας παρουσιάσουμε τι τον έκανε να γράψει το εν λόγω άρθρο και να γίνει ο πρώτος εν ενέργεια CEO μιας τεχνολογικής εταιρείας που παραδέχεται δημόσια την ομοφυλοφιλία.

    – Είχε κρατήσει για χρόνια ένα πολύ χαμηλό προφίλ για την σεξουαλικότητα του πάρα το γεγονός πως στήριζε όπως καλύτερα μπορούσε κινήματα απελευθέρωσης της σεξουαλικότητας

    – Είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια υποστηρικτής της διαφορετικότητας όχι μόνο σε θέματα σεξουαλικότητας αλλά και για το χρώμα, την εθνικότητα, την κοινωνική θέση κλπ

    – Ξεκίνησε από πολύ χαμηλά αλλά πάντα ήξερε να αναγνωρίζει την βοήθεια των άλλων

    – Πριν δημοσιοποιήσει το εν λόγω άρθρο ζήτησε την γνώμη όλων των Apple Executives για αυτή την κίνηση και όλοι του είπαν να το κάνει

    – Η κίνηση αυτή δεν οφείλεται σε κάποια διαρροή αλλά ήταν καθαρά θέμα τοποθέτησης του

    – Οδηγός του τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά ήταν και θα παραμείνει το “Τι μπορεί να κάνεις εσύ για τους άλλους και όχι οι άλλοι για εσένα”

    – Αναγνώρισε τους αγώνες των ομοφυλοφίλων και μιας και εδώ και χρόνια επωφελήθηκε από αυτούς θέλησε να ανταποδώσει όσο καλύτερα μπορούσε σε αυτή την κοινότητα

    Για όσους διαβάσατε όλο το άρθρο του ο γραπτός του λόγος ήταν σαφής, ειλικρινής και αιχμηρός χωρίς κανένα περιθώριο αμφιβολίας των λεγόμενων του. Από την στιγμή της δημοσιοποίησης του άρθρου λοιπόν ο τεχνολογικός κόσμος αγκάλιασε με μιας την θέση του. Χαρακτηριστικά παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά tweets ισχυρών στον χώρο.

    Screen Shot 2014-10-31 at 00.59.06

    Screen Shot 2014-10-31 at 01.00.03

     

    Ο Steve Jobs πίστευε όσο τίποτα άλλο στην διαφορετικότητα και την υποστήριζε με το “Think Different” να έχει μείνει στην ιστορία. Δύο λέξεις που ακόμη και τότε σημαίναν πολλά περισσότερα από απλά μια διαφημιστική καμπάνια για νέα προϊόντα της Apple. O Tim Cook σήμερα όπως πολλοί παραδέχτηκαν έδειξε πως είναι ηγέτης και πως μπορεί να ηγηθεί. Πήρε μια γενναία απόφαση και την ψήφο εμπιστοσύνης της Apple και βγήκε μπροστά στηρίζοντας την ομοφυλοφιλία.

    Η κίνηση του σίγουρα δεν ήταν εύκολη και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει με σιγουριά τι επιπτώσεις θα έχει για τον ίδιο περισσότερο αλλά μετέπειτα και για την Apple. To να είσαι ομοφυλόφιλος είναι κάτι που ακόμη και στις μέρες μας πρέπει να παραμένει κρυφό ή να το αρνείται κάποιος. Η ομοφοβία υπάρχει ακόμη στον παγκόσμιο χάρτη και ακόμη και στην Αμερική.

    Για πολλούς το να είσαι gay είναι ένα χαρακτηριστικό παρόμοιο με αυτό του να είσαι ψηλός ή κοντός, μαύρος ή λευκός, Mac ή PC. Είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα που γίνεται μεγάλος αγώνας για να εδραιωθεί ειδικά μιας και πολλοί ακόμη το κατακρίνουν ευθέως σε κάθε έκφραση του.

    1414692280980

    Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το να είσαι gay είναι παράνομο σε 80 χώρες ενώ στην Αμερική σε 29 πολιτείες ο Tim Cook θα μπορούσε να απολυθεί άμεσα για αυτή του την δημόσια δήλωση.

    Φυσικά υπήρχαν και αυτοί που δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την άποψη και την δημοσιοποίηση της. Σε μια εποχή όμως που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μιας κοινωνίας δύσκολα θα βγουν ανοιχτά και επίσημα και θα τον κατακρίνουν. Ο ρατσισμός σε κάθε μορφή του εξάλλου έχει καταστρέψει ολόκληρες χώρες και έτσι εκδηλώσεις αυτού μόνο κακό κάνουν όχι μόνο σε ένα κίνημα αλλά και στην συνοχή ενός συνόλου.

    Ο Tim Cook λοιπόν σκέφτεται αλλά και πράττει σίγουρα διαφορετικά. Κριτής του πλέον θα είναι η ίδια η ιστορία μιας και η χθεσινή του κίνηση είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για το κίνημα των ομοφυλόφιλων αλλά και για τον εργασιακό και επαγγελματικό χώρο.

    Τελειώνουμε αυτό το άρθρο με τα ίδια τα λόγια του:

    “Εκανα την Apple την δουλειά της ζωής μου, αφιερώνω το όλο μου είναι και τον χρόνο που είμαι ξύπνιος για να γίνω ο καλύτερος CEO. Μέρος της κοινωνικής εξέλιξης είναι να μην ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους βάση το φύλο τους, την σεξουαλικότητα τους και το χρώμα τους. Είμαι μηχανικός, θείος, φυσιολάτρης, λατρεύω την γυμναστική, είμαι ένας γιος του Νότου και φανατικός των σπορ καθώς και πολλά ακόμη πράγματα. Ελπίζω ο κόσμος να σεβαστεί την επιθυμία μου να εστιάσω σε πράγματα που είμαι κατάλληλος να κάνω και στην δουλειά που μου προσφέρει τεράστια ευχαρίστηση”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles