16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τι θέλουμε να δούμε από το νέο MacBook Air που λογικά έρχεται φέτος

    Η γραμμή του Mac αναμένουμε πως θα ανανεωθεί τους επόμενους μήνες με την Apple να λανσάρει αρχικά την 2022 έκδοση του MacBook Air. Λογικά θα είναι το πρώτο Mac και laptop της εταιρείας με τον νέο Μ2 επεξεργαστή και θα φέρει και μια σειρά από νέες χρωματικές επιλογές.

    Βάση φημών το MacBook Air 2022 θα έχει μια mini-LED οθόνη και μια MagSafe τεχνολογία στο καλώδιο φόρτισης όπως τα νεότερα MacBook Pro που είδαμε πέρυσι. Πέρα όμως από αυτά δεν γνωρίζουμε τι άλλο μας επιφυλάσσει η Apple αυτή την στιγμή.

    Η γραμμή των MacBook

    Η γραμμή των MacBook αυτή την στιγμή έχει δύο 13 ιντσών μοντέλα, το MacBook Air (Μ1,2020) και το MacBook Pro (Μ1, 2020).

    Φέτος η πιο λογική κίνηση θα είναι από την Apple να αφαιρέσει το 13 ιντσών MacBook Pro και να παρουσιάσει στην θέση του το νέο MacBook Air. Με αυτό τον τρόπο θα κάνει πιο ξεκάθαρε και τις γραμμές μεταξύ Air και Pro γραμμών του MacBook. Με βάση της έλευσης του 14 ιντσών και 16 ιντσών MacBook Pro το παραπάνω έχει μεγάλη βάση μιας και τα νέα αυτά μοντέλα έχουν νέο σχεδιασμό, περισσότερες θύρες και αφαίρεση της Touch Bar. Αν αναλογιστούμε πως το νέο MacBook Air θα δανειστεί στοιχεία από αυτά τότε το τωρινό μοντέλο των 13 ιντσών MacBook Pro δεν φαίνεται να έχει θέση.

    Σε μια ιδανική περίπτωση θα θέλαμε και μια επιστροφή του 12 ιντσών MacBook ως μια οικονομική λύση και μια γραμμή του θα ήταν ως εξής:

    • 12-ιντσών MacBook (με M1)
    • 13-ιντσών MacBook Air (με M2)
    • 14-ιντσών και 16-ιντσών MacBook Pro (με M1 Pro/M1 Max)

    Βέβαια δεν υπάρχει καμία φήμη για ένα 12 ιντσών μοντέλο και έτσι λογικά για το 2022 η γραμμή των MacBook θα είναι:

    • 13-ιντσών MacBook Air (με M2)
    • 14-ιντσών και 16-ιντσών MacBook Pro (με M1 Pro/M1 Max)

    Air vs. Pro

    Όπως και να έχει θα είναι σοφό η Apple να διαχωρίσει περισσότερο το Air από το Pro. Ο αρχικός λόγος ύπαρξης του Air ήταν πως είναι λεπτότερο από τα υπόλοιπα MacBook της εταιρείας. Αυτό τα τελευταία χρόνια το έχει ξεχάσει η Apple αλλά ίσως το θυμηθεί φέτος.

    Σύμφωνα με τον leaker Jon Prosser το νέο Air θα έχει μια σχεδίαση που θα το κάνει ακόμη πιο λεπτό. Αναμένουμε να λάβει την MagSafe τεχνολογία των MacBook Pro ενώ η Apple δεν θα του δώσει τις ίδιες θύρες και μάλλον θα μείνουμε στις USB-C. Επίσης ως μέρος της αλλαγής σχεδίασης το trackpad εικάζεται πως θα είναι μικρότερο σε σύγκριση με τα Pro μοντέλα. Στο εσωτερικό τώρα ο επεξεργαστής του δεν θα ξεπερνάει σε επιδόσεις τους M1 Pro/M1 Max αλλά ο νέος M2 σίγουρα θα φέρει βελτιώσεις. Επιπλέον ίσως έχουμε και αλλαγή στις διαθέσιμες χωρητικότητες του.

    Χρωματισμοί

    Η Apple έχει πάρει απόφαση τα τελευταία χρόνια να αφήσει στην άκρη τον ασημί και γκρι χρωματισμό ως αποκλειστικά χρώματα σε πολλές συσκευές της. Πιστεύουμε πως το Air θα μπει σε αυτή την κατηγορία και όπως και το 24 ιντσών iMac θα έχουμε νέους χρωματισμούς.

    Σύντομα κοντά μας…

    Θα ξέρουμε περισσότερο για το νέο MacBook Air σύντομα με την Apple πιθανά να το ανακοινώνει λίγο μετά τον Μάρτιο μαζί με το νέο 27 ιντσών iMac.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.