19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Τεστ αντοχής στο υγρό στοιχείο βρίσκουν τα AirPods αρκετά ανθεκτικά απέναντι στα Beats και Samsung

    Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά ασύρματα ακουστικά που να είναι πλήρως αδιάβροχα, με τα AirPods μάλιστα να μην έχουν κανένα πιστοποιητικό αδιαβροχοποίησης. Πάρα αυτά τα κατάφεραν πολύ καλά απέναντι σε ανταγωνιστικά προϊόντα που έρχονται με τέτοια πιστοποιητικά.

    Το CNET έκανε ένα τεστ αντοχής στα παρακάτω σετ ασύρματων ακουστικών:

    • AirPods: Δεν προσφέρουν αδιαβροχοποίηση
    • Samsung Galaxy Buds: Πιστοποιητικό IPX2
    • Beats Powerbears Pro: Πιστοποιητικό IPX4

    Το IPX2 σημαίνει πως η συσκευή μπορεί να αντέξει σε σταγόνες νερού αν πέσουν πάνω του και αποτελεί το βασικό πιστοποιητικό ανθεκτικότητας απέναντι στον ιδρώτα και την ελαφριά βροχή.

    Το IPX4 σημαίνει πως η συσκευή μπορεί να αντέξει σε σταγόνες νερού οποιασδήποτε μορφής και έντασης.

    Το CNET ξεκίνησε με ένα τεστ απέναντι στον ιδρώτα όπου τόσο τα Beats αλλά και τα Samsung δεν θα πρέπει να έχουν κανένα πρόβλημα ενώ δεν υπάρχουν εγγυήσεις για τα AirPods.

    “Η Lexy και εγώ κάναμε προσομοίωση μιας εντατικής προπόνησης στο γυμναστήριο. Φορέσαμε τα ακουστικά και ο καθένας έριξε με σπρέι νερό στον άλλο στο πρόσωπο μέχρι που σταγόνες ξεκίνησαν να πέφτουν από τα πλάγια του κεφαλιού μας.”

    Και οι τρεις συσκευές κατάφεραν να περάσουν αυτό το τεστ χωρίς κανένα πρόβλημα.

    To επόμενο ξεπέρασε όλα τα πιστοποιητικά τους:

    “Βουτήξαμε κάθε σετ ακουστικών σε ένα διαφανές ενυδρείο με 5 πόδια νερό και τα αφήσαμε για 5 λεπτά. Να τονίσουμε πως τα AirPods από λάθος δικός μας έμειναν 2 δευτερόλεπτα παραπάνω.”

    Προς εντύπωση όλων και τα 3 σετ ακουστικών μετά δούλευαν χωρίς κανένα πρόβλημα στην ποιότητα του ήχου τους ή στην επίδοση του μικροφώνου τους.

    Τέλος και τα 3 σετ ακουστικών μπήκαν στο πλυντήριο ρούχων.

    “Σε κάθε ένα σετ, τα είχαμε βγάλει από τις θήκες τους και τα βάλαμε στην τσέπη μιας ζακέτας και κατόπιν την ρίξαμε αυτή σε ένα πλυντήριο, για την ακρίβεια 3 διαφορετικά πλυντήρια. Ο κύκλος πλύσης ήταν διάρκειας 30 λεπτών με κρύο νερό και καθαριστικό ρούχων.”

    Και τα 3 σετ ακουστικών είχαν πρόβλημα μισή ώρα αφότου τα στεγνώσαμε αλλά τα πράγματα βελτιώθηκαν μετά από 48 ώρες. Τα Powerbeats Pro σχεδόν ξεκίνησαν να δουλεύουν κανονικά ενώ τα Samsung Galaxy Buds έμειναν με ένα ακουστικό που σχεδόν μας έδινε ήχο. Τα AirPods τα καταφέραν εντυπωσιακά καλά μιας και είχαν την καλύτερη ανάκαμψη. Η ένταση τους ήταν σε ανεκτά επίπεδα παρά το γεγονός πως ο ήχος δεν ήταν τόσο καθαρός όσο πριν από αυτές τις κακουχίες. Το μικρόφωνο τους είχε θέματα όμως με τον ήχο να μην είναι καθαρός.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles