15.3 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Τα top end 2020 iPhone θα έχουν έναν μεγαλύτερο αισθητήρα στην κάμερα και διαφορετικό σταθεροποιητή

    Οι ναυαρχίδες του iPhone για το 2020 σύμφωνα με νέα αναφορά αναμένεται να έχουν έναν μεγαλύτερο αισθητήρα στην κάμερα και έναν αισθητήρα σταθεροποίησης στον χώρο που καταλαμβάνει ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας αυτή την στιγμή.

    Η πρώτη αναφορά για αυτό το νέο αισθητήρα σταθεροποίησης εικόνας έγινε πίσω τον Δεκέμβριο. Το Digitimes δεν έχει αναφέρει τότε συγκεκριμένα μοντέλα πέρα ότι αυτή η είδηση του είχε μεταφερθεί από πηγή κοντά στα πλάνα της Apple. Ο αξιόπιστος αναλυτής για θέματα της Apple Ming-Chi Kuo επαναφέρει λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό στο προσκήνιο τονίζοντας πως θα έρθει μόνο στα top end μοντέλα iPhone για φέτος.

    Ο Kuo αναφέρει πως το πιο ακριβό 6.7 ιντσών μοντέλο θα έρθει με το νέο αυτό module της κάμερας για τον wide angle φακό, γνωστό και ως 7P. Θα έχει έναν 1/1.9″ αισθητήρα σε σύγκριση με τον 1/3.6″ του iPhone 11 Pro καθώς και την τεχνολογία για τον σταθεροποιητή εικόνας.

    Ο Kuo προβλέπει ότι φέτος θα έχουμε:

    • 5.4-ιντσών OLED (διπλή κάμερα)
    • 6.1-ιντσών OLED ( διπλή κάμερα )
    • 6.1-ιντσών OLED iPhone (τριπλή κάμερα με Time Of Flight αισθητήρα)
    • 6.7-ιντσών OLED iPhone ( τριπλή κάμερα με Time Of Flight αισθητήρα )

    Ο νέος αυτός αισθητήρας σταθεροποιητής εικόνας αναφέρεται συχνά ως διόρθωση 5 αξόνων αλλά ουσιαστικά έχουμε 3 άξονες.

    • Πάνω
    • Κάτω
    • Αριστερά
    • Δεξιά
    • Περιστροφή

    Η αύξηση του μεγέθους του αισθητήρα βέβαια είναι τα σημαντικότερα νέα. Αυτό το έχει άμεση επίπτωση στην ποιότητα των εικόνων και ειδικά σε ότι έχει να κάνει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μεγαλύτερος ο αισθητήρας μικρότερος ο θόρυβος που περνάει σε μια εικόνα.

    Η πυκνότητα των pixels επίσης είναι ένας άλλος παράγοντας. Τα περισσότερα pixels που που περνάνε σε έναν αισθητήρα τόσο μεγαλύτερο θόρυβο έχεις το τελικό αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple δεν ακολούθησε το παράδειγμα κάποιον Android κατασκευαστών που προσπάθησαν να εντυπωσιάσουν δίνοντας μεγαλύτερους αριθμούς στα megapixel.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles