22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τα headsets της Apple θα φέρουν τις λειτουργίες Continuity σε μια “Εκτεταμένη πραγματικότητα”

    Η Apple σκοπεύει να φέρει νέες δυνατότητες Continuity στα επερχόμενα headset μικτής πραγματικότητας που θα κάνουν την εναλλαγή μεταξύ συσκευών και εικονικών χώρων εργασίας μια απρόσκοπτη εμπειρία, σύμφωνα με μια νέα πατέντα.

    Για όποιον δεν είναι εξοικειωμένος με τον όρο, το Continuity είναι ο τρόπος με τον οποίο η Apple περιγράφει όλους τους τρόπους με τους οποίους οι συσκευές στο οικοσύστημά της επικοινωνούν εναλλακτικά, επιτρέποντας στους χρήστες να εναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς να διακόπτουν αυτό που κάνουν.

    Για παράδειγμα, το Handoff σάς δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσετε να εργάζεστε σε μια συσκευή, στη συνέχεια να μεταβείτε σε μια άλλη κοντινή συσκευή και να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε στην ίδια εφαρμογή. Άλλα παραδείγματα λειτουργιών Continuity είναι το AirPlay σε Mac, το Sidecar, το Universal Control και η Continuity Camera.

    Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας δημοσίευσε μια αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας από την Apple με τίτλο “Συνέχεια πολλαπλών συσκευών για χρήση με συστήματα εκτεταμένης πραγματικότητας (XR)”, στην οποία η Apple προσφέρει μερικά παραδείγματα για το πώς οραματίζεται πώς θα λειτουργεί η διαλειτουργικότητα τύπου Handoff μεταξύ ενός XR headset και άλλες συσκευές Apple.

    Σε ένα παράδειγμα, η Apple περιγράφει ένα σενάριο στο οποίο ένας χρήστης του headset κοιτάζει ένα email σε μια οθόνη iPhone, οπότε ένα εικονικό αντίγραφο της διεπαφής της εφαρμογής Mail επικαλύπτεται στην οθόνη του iPhone. Με μια κίνηση του χεριού ή την αλλαγή του βλέμματος, ο χρήστης μεταφέρει στη συνέχεια το email σε μια μεγαλύτερη εικονική οθόνη αναρτημένη στο περιβάλλον του και συνεχίζει να το σχεδιάζει μέσω της ανίχνευσης των κινήσεων των δακτύλων του από τις κάμερες των ακουστικών.

    Σε ένα άλλο παράδειγμα, ενώ ένα τραγούδι παίζει σε μια εφαρμογή πολυμέσων στο iPhone του, ο χρήστης του ακουστικού κάνει χειρονομίες ή κοιτάζει ένα HomePod στο ίδιο δωμάτιο και με αυτόν τον τρόπο μεταφέρει την αναπαραγωγή μουσικής στο έξυπνο ηχείο με συνεχή, αδιάκοπο τρόπο, χωρίς να πλησιάσει σωματικά τον ομιλητή. “Αυτή η λογική μεταβίβασης μπορεί να γίνει μέσω μιας απευθείας σύνδεσης peer-to-peer ή/και να διευκολύνεται από έναν διακομιστή cloud”, σημειώνουν οι συντάκτες των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.