19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ένα άλλο iPhone επιβιώνει μια εβδομάδα κάτω από το νερό αφού έπεσε κατά λάθος σε μια λίμνη

    Έχει περάσει καιρός από τότε που το iPhone έγινε ανθεκτικό στο νερό και οι ιστορίες σχετικά με το τηλέφωνο που επιβίωσε για μεγάλες περιόδους κάτω από το νερό δεν είναι καινούριες – ωστόσο είναι πάντα συναρπαστικές. Αυτή τη φορά, ένας μαθητής έριξε κατά λάθος το iPhone του σε μια λίμνη στη Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Μια εβδομάδα αργότερα, η συσκευή ανακτήθηκε και, παραδόξως, εξακολουθεί να λειτουργεί.

    Όπως αναφέρει το G1 (μέσω του MacMagazine), ο Breno Rafael έκανε καγιάκ στη λίμνη Paranoá όταν είδε μια γυναίκα να πνίγεται στο νερό. Ο μαθητής δεν δίστασε και πήδηξε αμέσως στο νερό για να σώσει τη γυναίκα. Αφού την έφερε στην όχθη της λίμνης, συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει το iPhone του.

    Δεν είχε άλλες ελπίδες να βρει το τηλέφωνό του, αλλά μετά κάτι συνέβη. Μια εβδομάδα αργότερα, στις 17 Φεβρουαρίου, ο εκπαιδευτής καταδύσεων Edinho Rocha βρήκε ένα iPhone επτά μέτρα κάτω από το νερό στην ίδια λίμνη κατά τη διάρκεια μιας νυχτερινής κατάδυσης με τους μαθητές του.

    «Το έβαλα [το iPhone] στην τσέπη του γιλέκου μου. Όταν έφτασα στην επιφάνεια, νόμιζα ότι [το] τηλέφωνο δεν λειτουργούσε πλέον. Και μετά είδα ότι η οθόνη λειτουργούσε», είπε ο Rocha. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτής χρησιμοποίησε το μενού Έκτακτης Ανάγκης του iPhone για να δει σε ποιον ανήκει η συσκευή και τον αναζήτησε στα κοινωνικά δίκτυα.

    Ο μαθητής είδε τη δημοσίευση σχετικά με το iPhone που βρέθηκε στο διαδίκτυο και πήγε στη Rocha για να πάρει πίσω το τηλέφωνό του. «Ας δούμε αν μπορεί πραγματικά να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο», είπε ο εκπαιδευτής. Ευτυχώς, το iPhone που βρήκε ήταν όντως το iPhone που είχε ρίξει ο Breno Rafael στη λίμνη μια εβδομάδα πριν.

    Το πρώτο αδιάβροχο iPhone ήταν το iPhone 7, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση IP67 για να αντέχει σε μέγιστο βάθος έως και 1 μέτρο για 30 λεπτά.

    Σε αυτήν την περίπτωση, το iPhone του Breno Rafael είναι ένα iPhone 11, το οποίο διαθέτει πιστοποίηση IP68. Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή μπορεί θεωρητικά να αντέξει έως και 2 μέτρα βάθος για έως και 30 λεπτά. Ακόμα κι έτσι, το τηλέφωνο επέζησε πολύ περισσότερο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.