14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα bookmarks σας στο Safari είναι πλέον προστατευμένα με end-to-end κρυπτογράφηση

    Η Apple σιωπηλά ενεργοποίησε μια end-to-end (Ε2Ε) κρυπτογράφηση στα bookmarks, επιβεβαιώνοντας έτσι πως κανένας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε websites που οι χρήστες αποθηκεύουν για ευκολότερη πρόσβαση στο πλοηγό Safari.

    Δεν είναι ξεκάθαρο πότε η Apple έκανε την αλλαγή αυτή αλλά το iCloud security overview έχει νέα έκδοση στις 25 Σεπτεμβρίου περίπου την ίδια στιγμή που κυκλοφόρησε η iOS 15 και τα iPhone 13.

    Η αλλαγή αυτή λοιπόν σημαίνει πως κανένας, ούτε η ίδια η Apple, μπορεί να έχει πρόσβαση στα boomarks που έχετε αποθηκευμένα στο Safari.

    Για να ενεργοποιηθεί η E2E κρυπτογράφηση ο χρήστης πρέπει να έχει ενεργοποιημένη την αυθεντικοποίηση 2 παραγόντων καθώς και ένα passcode στην συσκευή του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.