21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple κερδίζει περισσότερα από το gaming από ότι η Sony, Nintendo, Microsoft, Activision μαζί

    Τα κέρδη της Apple από το gaming ήταν μεγαλύτερα από τεράστιες εταιρείες στον χώρο αυτό, σύμφωνα με νέα αναφορά, με την Apple να βάζει στα ταμεία της το 2019 από την κατηγορία games του App Store περισσότερα έσοδα από ότι οι Nintendo, Microsoft, Activision Blizzard, και Sony μαζί.

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ Epic και Apple έφερε πολλές πληροφορίες στην επιφάνεια σχετικά με τo μοντέλο επιχειρηματικής διαχείρισης της Apple. Αναλύοντας λοιπόν αυτά τα δεδομένα φαίνεται πως η Apple έχει έσοδα από το gaming πολύ περισσότερα από άλλα μεγάλα ονόματα στον χώρο αυτό.

    Η ανάλυση που έγινε από την Wall Street Journal δείχνει έσοδα της Apple από το gaming που φτάνουν τα $8.5 δις. Αυτό φέρνει την Apple στην 1η θέση με περίπου $2 δις περισσότερα από ότι κέρδισαν την ίδια χρονική περίοδο οι Sony, Activision, Nintendo, και Microsoft.

    Η Apple ανέφερε σχετικά με αυτό το δημοσίευμα ότι τα περιθώρια κέρδους που συζητήθηκαν στην δίκη προέκυψαν από μια ανάλυση που δεν υπολόγισε τα πολλά κόστη που έχει για την εταιρεία το ίδιο το App Store.

    Πάντως στο ίδιο μήκος κύματος δεδομένα από την Sensor Tower υπολογίζουν πως η Apple είχε βάλει στα ταμεία της το 2019 $15.9 δις από το App Store συνολικά με το 69% αυτών να προέρχονται από το gaming.

    Όπως και να έχει αν μη τι άλλο όλα τα παραπάνω δείχνουν πως η Apple είναι μια μεγάλη δύναμη στον χώρο του gaming αφήνοντας μάλιστα πίσω της εταιρείες που κυριαρχούν στις gaming κονσόλες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.