19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Τα 5G δίκτυα δεν οδηγούν σε καρκίνο στον εγκέφαλο | Το λάθος γράφημα και ο μύθος που καταρρίφθηκε

    Οι άνθρωποι εδώ και καιρό διαβάζουν δραματικά δημοσιεύματα που περιγράφουν τις άσχημες συνέπειες που μπορεί να έχουν τα 5G ασύρματα δίκτυα στον οργανισμό. Τελικά όμως όλα αυτά βασίζονται σε ένα λάθος που έκανε ένας επιστήμονας χρόνια πριν.

    Πάρα αυτά και χάρη και σε Ρωσική παρέμβαση με trolls που θέλει να καθυστερήσει την εξάπλωση τους για άλλους λόγους, η κινδυνολογία για αυτά τα δίκτυα έχει γίνει κάτι κοινότυπο στις μέρες μας.

    Πίσω το 2000 ο Dr. Bill P. Curry έκανε μια έρευνα για τις συνέπειες του Wi-Fi δικτύου για ένα δημόσια σχολική περιοχή στην Florida. Εν συνεχεία προειδοποίησε τους δασκάλους πως τα υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικά κύματα μπορεί να οδηγούσαν σε καρκίνο στον εγκέφαλο σε αυτούς που ερχόντουσαν σε επαφή μαζί τους.

    Η αναφορά του Curry είχε ένα γράφημα που αν μη τι άλλο θα τρόμαζε τον οποιοδήποτε μιας και έδειχνε ότι όσο ψηλότερη είναι η συχνότητα ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος τόσο μεγαλύτερη η απορρόφηση από τον ιστό του ανθρώπινου εγκεφάλου.

    Άμεσα αυτό το γράφημα και η έρευνα έγινε σημείο αναφοράς για όσους ανησυχούσαν και για τα κινητά τηλέφωνα και τα 3G, 4G και πλέον και 5G δίκτυα. Μάλιστα ο καρκίνος στον εγκέφαλο εμφανίζεται πάντα ως μια δεδομένη συνέπεια σε έκθεση σε τέτοιας μορφής κύματα.

    Το διδακτορικό του Curry όμως ήταν στην φυσική και όχι στην βιολογία ή την ιατρική. Ως αποτέλεσμα τα συμπεράσματα που έβγαλε από το παραπάνω γράφημα ήταν εσφαλμένα.

    Το γράφημα σωστά δείχνει τις συνέπειες των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στον εσωτερικό ιστό του σώματος μας ΑΛΛΑ αυτό που δεν υπολόγισε ο Curry ήταν πως ένας από τους ρόλους του δέρματος στο σώμα μας είναι η προστασία από αυτού του τύπου την ακτινοβολία.

    “Δεν μπορεί διαπεράσει το δέρμα μας” αναφέρει χαρακτηριστικά ο Christopher Collins καθηγητής της ραδιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Οι άνθρωποι δεν δημιούργησαν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτή εκπέμπεται από τον Ήλιο ακόμη και από την φωτιά. Ο άνθρωπος εδώ και εκατομμύρια χρόνια έχει μια προστασία από αυτή και το όνομα της είναι ανθρώπινο δέρμα.

    Οι συχνότητες αυξάνοντας με το 5G και αυτό κάνει πολλούς να ανησυχούν. Το Wi-Fi χρησιμοποιεί 2.4 GHz και 5 GHz ενώ το 4G μπορεί να φτάσει τα 86 GHz που είναι σίγουρα σημαντική αύξηση. Η συχνότητα όμως του ορατού φωτός προς σύγκριση είναι μεταξύ 430 THz και 770 THz και έτσι εκτός αν το δέρμα κάποιου δεν μπορεί να αντέξει το φυσικό φως τότε η προστασία που έχουμε από τα 5G ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι υπεραρκετή.

    Φυσικά υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν πολλοί που θα δημιουργούν ανησυχία στο κοινό για τους κινδύνους που βλέπουν στα 5G δίκτυα για τους δικούς τους σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο η Ρωσία κάνει μια σειρά από trolls επιθέσεις για αυτό το θέμα μέχρι και σήμερα έτσι ώστε να καθυστερήσει όσο μπορεί να υλοποίηση των 5G δικτύων στην Αμερική μιας και αυτά τα δίκτυα όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν σημαντική ενίσχυση στην οικονομία της χώρας αλλά και σε άλλους τομείς.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles