17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τα χαρακτηριστικά έκτακτης ανάγκης SOS του iPhone 14 μέσω δορυφόρου και ανίχνευσης σύγκρουσης συνδυάζονται σε μια απίστευτη διάσωση με ελικόπτερο

    Η νέα λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου για χρήστες iPhone 14 είναι διαθέσιμη μόνο εδώ και ένα μήνα, αλλά ήδη βλέπουμε να εμφανίζονται ιστορίες που δείχνουν τη δύναμη αυτής της λειτουργικότητας. Τώρα, οι πρώτοι ανταποκριτές στην Καλιφόρνια πιστώνουν το Emergency SOS μέσω δορυφόρου και το Crash Detection που τους βοηθά να πραγματοποιήσουν μια απίστευτη διάσωση στο Εθνικό Δρυμό Άντζελες.

    Σύμφωνα με τις αρχές επιβολής του νόμου και τους πρώτους ανταποκριτές, ένα αυτοκίνητο με δύο επιβάτες βγήκε από την εθνική οδό Angeles Forest στο Εθνικό Δρυμό Άντζελες και έπεσε κατακόρυφα 300 πόδια στο φαράγγι. Το iPhone 14 ενός από τους επιβάτες κατέγραψε αυτή τη συντριβή χάρη στη νέα δυνατότητα ανίχνευσης σύγκρουσης.

    Στο φαράγγι, οι επιβάτες δεν είχαν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, όπου εδώ πλέον το SOS έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου μπαίνει στην εξίσωση. Αφού το iPhone 14 κατέγραψε τη συντριβή, η δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας του iPhone 14 ξεκίνησε για να συνδέσει τα θύματα με τους πρώτους ανταποκριτές. Το iPhone 14 συνδέθηκε σε ένα από τα νέα κέντρα αναμετάδοσης της Apple και αυτό το κέντρο αναμετάδοσης κοινοποίησε την κατάσταση στους πρώτους ανταποκριτές – συνεργεία διάσωσης.

    Η δυνατότητα δορυφορικής συνδεσιμότητας του iPhone 14 μετέδωσε ακριβή δεδομένα γεωγραφικού πλάτους και μήκους και εστάλησαν οι πρώτοι ανταποκριτές και οι ομάδες διάσωσης. Χρησιμοποιώντας ένα ελικόπτερο, η ομάδα διάσωσης μπόρεσε να ανυψώσει τα θύματα από το φαράγγι και να τα μεταφέρει σε τοπικό νοσοκομείο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.