Wednesday, October 9, 2024

Στο νέο iPad της Apple λείπει μια βασική αναβάθμιση της USB-C συνδεσμολογίας του

Οι αγοραστές του ολοκαίνουργιου βασικού iPad που ανυπομονούν για απίστευτες γρήγορες ταχύτητες μεταφοράς μέσω αυτής της νέας θύρας USB-C πρόκειται να απογοητευτούν. Στην πραγματικότητα, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιούν το Lightning.

Στο νέο iPad της Apple λείπει μια βασική αναβάθμιση της USB-C συνδεσμολογίας του

Ενώ το νέο iPad διαθέτει θύρα USB-C όπως το iPad mini, το iPad Air και το νέο iPad Pro, δεν είναι σε καμία περίπτωση σε αυτή την θύρα τόσο γρήγορο. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από έναν YouTuber επιβεβαιώνουν ότι οι μεταφορές αρχείων μέσω αυτής της θύρας USB-C περιορίζονται στις ίδιες ταχύτητες USB 2.0 που έχουμε συνηθίσει από το Lightning.

Ένας από τους λόγους που ορισμένοι χρήστες iPhone επιθυμούν τόσο πολύ να μεταβεί το iPhone 15 σε USB-C είναι η προοπτική ταχύτερης μεταφοράς αρχείων. Αλλά όπως δείχνει το νέο iPad, αυτό μπορεί να μην ισχύει απαραίτητα. Οι δοκιμές που πραγματοποιούνται από το YouTuber Max Tech δείχνουν ότι η μεταφορά αρχείων από έναν εξωτερικό SSD στο iPad και πάλι πίσω φτάνει τα 480Mbps περίπου ή τυπικές ταχύτητες USB 2.0.

Για σύγκριση, όλα τα άλλα iPad μπορούν να μεταφέρουν αρχεία με ταχύτητες τουλάχιστον 5 Gbps, με το iPad Pro να φτάνει ακόμη και τα 40 Gbps. Αυτό και μόνο το καθιστά το καλύτερο iPad για όποιον βρεθεί να μεταφέρει μεγάλα αρχεία τακτικά.

Το αν αυτή η αργή ταχύτητα μεταφοράς θα είναι βασικός παράγοντας μεταξύ εκείνων που είναι πιθανό να αγοράσουν το νέο iPad είναι ένα ερώτημα που αξίζει να εξεταστεί, αλλά είναι ένα σημείο που θα μπορούσε να προβληματίσει κάποιους για το τι θα κάνει η εταιρεία για τα iPhone 15. Θα μπορούσε η Apple να στείλει τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus με μια θύρα USB-C περιορισμένη μόνο σε ταχύτητες USB 2.0, για παράδειγμα;

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.