19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram κατηγορεί την Apple για καταστροφή ονείρων και συντριβή επιχειρηματιών

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telegram κατηγόρησε την Apple ότι καταστρέφει τα όνειρα και καταστρέφει την επιχειρηματικότητα με τους κανόνες της στο App Store, πιο συγκεκριμένα, την προμήθεια 30% της εταιρείας που επιβάλλεται σε αγορές εντός εφαρμογής για προγραμματιστές που βγάζουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

    Γράφοντας στο κανάλι του στο Telegram, ο Pavel Durov είπε ότι η Apple είχε ενημερώσει την πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων ότι δεν θα μπορούσε να επιτρέψει στους δημιουργούς περιεχομένου να χρησιμοποιούν μεθόδους πληρωμής τρίτων για πωλήσεις. Το Telegram επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να προσφέρουν πρόσβαση σε κανάλια ή μεμονωμένες αναρτήσεις μέσω ενός paywall που οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν με τρόπο πληρωμής τρίτου μέρους και όχι με το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Apple.

    Ο Durov είπε ότι η Apple δεν είναι «ευτυχισμένη με το γεγονός ότι οι δημιουργοί περιεχομένου κερδίζουν από τις προσπάθειές τους χωρίς να πληρώνουν φόρο 30%» και ότι η Telegram δεν έχει άλλη επιλογή από το να απενεργοποιήσει τις πληρωμένες αναρτήσεις και τα κανάλια στην εφαρμογή iOS. “Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα του πώς ένα μονοπώλιο τρισεκατομμυρίων δολαρίων καταχράται την κυριαρχία του στην αγορά εις βάρος εκατομμυρίων χρηστών που προσπαθούν να δημιουργήσουν έσοδα από το δικό τους περιεχόμενο”, συνέχισε ο Durov.

    Ο Durov κατηγόρησε την Apple ότι καταστρέφει τα όνειρα και συντρίβει τους επιχειρηματίες με τον φόρο της στο App Store, ο οποίος απαιτεί προμήθεια 15% ή 30% στην Apple για τις περισσότερες αγορές εντός εφαρμογής. Ο Durov κάλεσε τις ρυθμιστικές αρχές στην ΕΕ, την Ινδία και σε όλο τον κόσμο να «αρχίσουν να αναλαμβάνουν δράση».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.