22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Σημαντική ευπάθεια επιτρέπει υποκλοπή κωδικών σε Apple συσκευές

    apple-iphone-cracked-security-mac-ios-malware-flaw-780x520

    Αν δεν έχετε αναβαθμίσει την Apple συσκευή σας στις τελευταίες εκδόσεις που κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα κάντε το άμεσα και σήμερα κιόλας.

    Μια ευπάθεια σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS, OS X, tvOS και watchOS επιτρέπει σε hackers απομακρυσμένα να κλέψουν αποθηκευμένους σας κωδικούς χωρίς να το καταλάβετε.

    Για τους γνώστες μια παρόμοια ευπάθεια με την ονομασία Stagefright ανακαλύφτηκε στο Android πριν ένα χρόνο. Τότε hackers είχαν πρόσβαση σε εκατομμύρια συσκευές χρησιμοποιώντας απλά ένα MMS μήνυμα.

    Ο Tyler Bohan, senior security researcher στην Cisco Talos, ανακάλυψε μια σοβαρή ευπάθεια στο  “ImageIO,” ένα framework που υπάρχει στις πλατφόρμες της Apple για να διαχειρίζεται τις εικόνες.

    “Ένας hacker μπορεί να δημιουργήσει ένα exploit – ένα απλό προγράμματα για να χρησιμοποιήσει αυτή την ευπάθεια – το πρόγραμμα μπορεί να αποσταλεί μέσω ενός MMS και να περιέχεται μέσα σε ένα αρχείο τύπου TIFF. O χρήστης δεν υπάρχει περίπτωση να αντιληφθεί την επίθεση”

    Η μόνη λύση για να αποφευχθεί αυτή η επίθεση είναι να αναβαθμίσετε την συσκευή σας στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,700SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles