19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Σε αυτά τα χωριά στην Ελλάδα γυρίστηκε η νέα διαφήμιση της Apple

    PicMonkey-Collage

    Μια νεαρή κοπέλα πηγαίνει στη Μάνη για να επισκεφτεί τη γιαγιά της. Η γιαγιά, φοράει μαντίλι στο κεφάλι και καφέ ζακέτα. Στις ρυτίδες του προσώπου της είναι χαραγμένες οι εμπειρίες και στο χαμόγελό της, το δίδαγμα της ζωής. Είναι η Ελληνίδα γιαγιά, βγαλμένη από καρτ ποστάλ!

    Και κάπως έτσι ξεκινάει η πρώτη επίσημη διαφήμιση της Apple και συγκεκριμένα του iPhone 7 Plus στην χώρα μας.

    Προκειμένου η εταιρεία να προβάλει τις δυνατότητες του νέου κινητού τηλεφώνου απαθανάτισε τα πιο αυθεντικά πρόσωπα, τα πρόσωπα των κατοίκων της Μάνης.

    Ο κουρέας με το περιποιημένο μουστάκι, ο ψαράς με τις ρυτίδες του ήλιου και ο παππάς με τα απεριποίητα γένια, είναι μερικά από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν.

    Το σποτ έκανε τηλεοπτική πρεμιέρα στη μετάδοση της τελετής απονομής «Χρυσές Σφαίρες» και έγινε viral.

    Τραγική ειρωνεία… Μπορεί το video να έγινε viral, οι περισσότεροι, όμως, εκ των πρωταγωνιστών δεν έχουν καταφέρει ακόμα να το δουν, κι αυτό, γιατί σε πολλά χωριά από την Αρεόπολη και κάτω, το ίντερνετ δεν έχει φτάσει ακόμη!

    Το CNN Greece μίλησε με κατοίκους της περιοχής, και αποκαλύπτει τα πολλά… μυστικά των γυρισμάτων!

    Αρχικά τα γυρίσματα έγιναν υπό άκρα μυστικότητα. Κανένας, ούτε οι ντόπιοι, ούτε και πολλά από τα μέλη του συνεργείου ήξεραν τι ακριβώς ετοιμάζουν!

    Η διαφήμιση γυρίστηκε σε τρία χωριά: Στο Οίτυλο, στην Αρεόπολη και στον Γερολιμένα. Τα γυρίσματα διήρκησαν 10 ημέρες και το συνεργείο ξεπερνούσε τα 100 άτομα.

    Οι Μανιάτες είδαν ξαφνικά τους ξενώνες να γεμίζουν, και μάλιστα την περίοδο λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μία περίοδο που παραδοσιακά είναι νεκρή.

    Οι κάμερες βγήκαν, και το συνεργείο άρχισε να κινηματογραφεί πρόσωπα και τοπία. Μάταια οι ντόπιοι προσπαθούσαν να μάθουν τι συμβαίνει στον τόπο τους! Απάντηση δεν πήραν!

    Εντελώς συμπτωματικά, τις ίδιες μέρες, στη Μάνη, εμφανίστηκε και ένα συνεργείο της κρατικής τηλεόραση για τα γυρίσματα τηλεοπτικής εκπομπής. Κι εκεί, τα σενάρια ξεπέρασαν κάθε φαντασία… Στα τραπεζάκια των καφενείων, η συζήτηση ήταν μία! Γιατί ήρθαν οι κάμερες; Τι συμβαίνει στο χωριό μας;

    Τα μέλη τους συνεργείου, έλληνες και ξένοι κινηματογραφιστές, έδιναν όρκο στους ντόπιους πως ούτε και οι ίδιοι γνωρίζουν τι ακριβώς ετοιμάζουν. Απλά, ακολουθούσαν τις οδηγίες του σκηνοθέτη!

    Ή πρωταγωνίστρια της διαφήμισης, η εγγονή, και κάτοχος του κινητού τηλεφώνου, είναι η νεαρή ηθοποιός Νεφέλη Κουρή. Κάποιοι την ξέρουν από το «Νησί», κάποιοι από το «Ταμάμ», κάποιοι την βλέπουν τώρα στη «Λέξη που δεν λες». Οι θεατρόφιλοι θα την θυμούνται ως Αρετούσα, στον «Ερωτόκριτο» του Στάθη Λιβαθινού.

    Οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές, όμως, δεν είναι ηθοποιοί, αλλά ντόπιοι που πήραν μέρος στα γυρίσματα οικειοθελώς.

    Όλο το χωριό πόζαρε στο φακό της εγγονής. Ο ταχυδρόμος, η φουρνάρισσα, ο μουσικός, ο ψαράς, ο παππάς, ο κουρέας, ο βοσκός, και φυσικά, η νεολαία του χωριού! Όλοι οι πρωταγωνιστές της τοπικής κοινωνίας! Ποιος δεν θέλει άλλωστε ένα ωραίο flu net πορτρέτο; Ο τίτλος της διαφήμισης… “Take Mine” κατά το «Βγάλε και μένα…».

    Όπως λέει στο CNN Greece o Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης, Αργύρης Μαριόλης, ο άνθρωπος που μας αποκαλύπτει τα περισσότερα μυστικά, οι κάτοικοι το έζησαν με τη ψυχή τους!

    «Ως φιλόξενος λαός που είναι οι Μανιάτες, ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα των κινηματογραφιστών.Τους αρκούσε μόνο ότι θα αναδειχθεί ο τόπος τους, κι ας μην ήξερα τον λόγο των γυρισμάτων»

    Επί 10 ημέρες οι κάμερες τραβούσαν τοπία και πρόσωπα! Μάζεψαν ατέλειωτες ώρες υλικού. Κι όλα αυτά για μία διαφήμιση ενός λεπτού!

    Για να καταλήξουν στα 10 πρόσωπα που είδαμε στο σποτάκι, το συνεργείο φωτογράφισε τουλάχιστον 400 πρόσωπα!

    Ο κ. Μαριόλης αποκαλύπτει πως οι διαφημιστές φωτογράφησαν τους ντόπιους στους φυσικούς τους χώρους, χωρίς να πειράξουν τίποτα, ούτε τα ρούχα ούτε τα μαλλιά τους! «Ο Νίκος είναι πραγματικός ψαράς», λέει ο κύριος Μαριόλης, «Βγήκε στη διαφήμιση με λερωμένη φόρμα!».

    Το καφενείο που έγινε κουρείο

    Το καφενείο όπου η εγγονή συναντά τη γιαγιά Ελένη βρίσκεται στο Οίτυλο και είναι πραγματικό καφενείο! Όσο για το καφενείο της Αρεόπολης… μεταμορφώθηκε σε κουρείο! Κουρείο κανονικό! 4 ημέρες πήρε η μεταμόρφωση! Οι ντόπιοι πήγαιναν να πιουν καφέ, και κατέληγαν να ξυρίζονται!

    Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στο τραγούδι της διαφήμισης. Το τραγούδι λέγεται «Πάμε στην Χονολουλού» και προέρχεται από την Bezos Ηawaiian Οrchestra. Ο Κώστας Μπέζος, ήταν ένας μουσικός του μεσοπόλεμου, ρεμπέτης, μέλος της Μάντρας του Αττίκ, αρθρογράφος, σκιτσογράφος και ηθοποιός που ηχογραφούσε χαβάγιες με το συγκρότημα του «Τα Άσπρα Πουλιά».

    Στην Ελλάδα, το βίντεο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό, δεν έλειψαν, βέβαια, και οι επικριτές. Κάποιοι, είδαν στη διαφήμιση της Apple μία γραφική προβολή της Ελλάδας και των ανθρώπων της. «Οι Έλληνες είναι κάτι παραπάνω από αυτό», γράφτηκε στα social media.

    Άλλοι, προχώρησαν ακόμα παραπέρα, αναζητώντας του πραγματικούς λόγους που έφεραν την Apple στην Ελλάδα. Και, βρήκαν την απάντηση στις μεγάλες πωλήσεις που κάνει η εταιρία στη χώρα μας. Και μάλιστα, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

    «Υπερβολές» απαντά ο κ. Μαριόλης. «Η τοπική κοινωνία απήλαυσε τα γυρίσματα. Οι άνθρωποι άφησαν τις δουλειές τους για να βοηθήσουν τους ξένους!», λέει και συμπληρώνει «Είναι ένα τόπος άγονος και οι κάτοικοι εδώ δίνουν καθημερινά αγώνα για την επιβίωση. Οτιδήποτε προβάλει τον τόπο τους μόνο καλό κάνει! Είναι μια διαφήμιση που προβάλει έναν σπάνιο τόπο με σπάνιους ανθρώπους»

    Η έλευση του συνεργείου έδωσε μία πραγματική ανάσα στην τοπική οικονομία, λίγο πριν τις γιορτές. Τώρα, οι ντόπιοι αναμένουν αύξηση και του καλοκαιρινού τουρισμού, αφού η διαφήμιση ταξίδεψε σε ολόκληρο τον κόσμο. Πάντως, τα μέλη του συνεργείου υποσχέθηκαν στους ντόπιους, πως θα επιστρέψουν στη Μάνη χωρίς κάμερες για να απολαύσουν τη φύση και τους ανθρώπους της.

    Υπάρχουν αποδείξεις για όλα όσα έγιναν αυτό το 10ημερο στη Μάνη; Όχι! Η apple προκειμένου να διαφυλάξει το μυστικό της, απενεργοποίησε κάθε συσκευή στην ακτίνα των γυρισμάτων, έτσι, κανένας δεν μπόρεσε να απαθανατίσει το backstage των γυρισμάτων!

    Πηγή: CNN Greece

    Kudos: Βελίκα Καραβάλτσιου

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles