16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Πώς ο Steve Jobs χαλάρωνε κοιτώντας μελλοντικά προϊόντα της Apple

    O Steve Jobs δεν έκλεινε συχνά το τηλέφωνο του. Αλλά αν το έκανε τότε αυτό σήμαινε πως λογικά βρισκόταν στο τμήμα βιομηχανικού σχεδιασμού του Jony Ive όπου χαλάρωνε κοιτώντας πρωτότυπες συσκευές για μελλοντικά projects της Apple.

    Αυτή η ιστορία έρχεται από την πρώην βοηθό του Jobs, Naz Beheshti, και το νέο της βιβλίο με τίτλο Pause. Breathe. Choose: Become the CEO of Your Well-Being. Αν και το βιβλίο εστιάζει τον Beheshti σε αυτό συμπεριλαμβάνονται αναμνήσεις της από όταν ήταν στην Apple. Σε αυτές υπάρχουν αποφθέγματα για το πως “τρελαινόντουσαν” υπάλληλοι της Apple όταν δεν μπορούσαν να βρουν τον Jobs – και πως τελικά κατάλαβαν που πήγαινε και τι σήμαινε αυτό.

    Ο Jobs χαλάρωνε με τα ‘παιχνίδια’ του

    Η Beheshti γράφει:

    “Γρήγορα αντιλήφθηκε τι σήμαινε η ώρα χαλάρωσης για τον Steve Jobs και πως αυτό ήταν ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας ενός τόσο καινοτόμου ανθρώπου. Όταν κάποιος έψαχνε τον Steve ή αν δεν μπορούσαν να τον βρουν στο τηλέφωνο υπήρχε ένα μέρος που ήταν σχεδόν πάντα: Στο γραφείο του Jony Ive, του πρώην υπεύθυνου του βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας.”

    Ο Jobs χαλάρωνε κοιτώντας mockups και πρωτότυπα του Ive τα οποία ο ίδιος τα αποκαλούσε “παιχνίδια” του. Εκεί ήταν ένα από τα μέρη που όταν έμπαινε ο Jobs θα έκλεινε το τηλέφωνο του.

    “Τρελαινόμασταν όταν προσπαθούσαμε να τον βρούμε, να του πούμε για τις συναντήσεις που είχε. Κάποια στιγμή θα καλούσαμε το γραφείο του Jony και θα του λέγαμε να μας βοηθήσει για να τραβήξει τον Jobs έξω από εκεί. Ο χρόνος που περνούσε με τον Jony του έδινε τον χώρο να γελάσει, να φανταστεί, να δημιουργήσει και να αισθανθεί ελεύθερος.”

    Η ίδια σε συνέντευξη της στο CNBC αναφέρει:

    “Υπάρχει μια παρανόηση για αυτό ότι ήταν εργασιομανής και πολύ δύσκολος άνθρωπος να δουλέψεις μαζί του. Και ναι σε κάποιες περιπτώσεις ήταν αλλά…. έκανε διαλογισμό κάθε μέρα, είχε συχνή σωματική άσκηση αρκετές ημέρες την εβδομάδα και διατηρούσε δυνατές σχέσεις με ανθρώπους.”

    Η εικόνα τώρα Apple εργαζομένων να τρελαίνονται για το που ήταν ο Jobs σίγουρα είναι διασκεδαστική. Ο ίδιος είναι γνωστό πως ήθελε όλα να περνάνε από τα χέρια του ακόμη και οι προτάσεις του PR τμήματος από τα δελτία τύπου. Το γεγονός λοιπόν ότι έκλεινε ακόμη και το τηλέφωνο του όταν επισκεπτόταν το γραφείο του Ive δείχνει πόσο σημαντικές ήταν για αυτόν αυτές οι επισκέψεις.

    Πολλοί Apple εργαζόμενοι έχουν αναφέρει πως ο Jobs είχε την συνήθεια – ειδικά όταν ήταν νεότερος – να τους καλεί την νύχτα για να συζητήσει κάτι που μπορεί εκείνη την στιγμή να μην ήταν τόσο σημαντικό. Το να απομονώνεται ο ίδιος από όλους τους άλλους εν ώρα εργασίας ενώ ήταν με τον Ive δείχνει πόσο άνετα αισθανόταν μαζί του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.