20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πώς να κάνετε εγκατάσταση την macOS Monterey public beta

    H macOS Monterey public beta είναι πλέον διαθέσιμη για εγκατάσταση για οποιονδήποτε έχει ένα συμβατό Mac και δεν χρειάζεται να είστε προγραμματιστής.

    Πριν κάνετε εγκατάσταση της να τονίσουμε για ακόμη μια φορά πως η ίδια η Apple δεν προτείνει να κάνετε αυτή την ενέργεια στο βασικό σας Mac. Πρόκειται για μια beta έκδοση και συνήθως αυτές έχουν bugs και άλλα θέματα.

    macOS Monterey Συμβατότητα

    ‌Η macOS Monterey‌ είναι συμβατή με πολλά Mac που τρέχουν και την macOS Big Sur, αλλά δεν είναι συμβατή για κάποια παλαιότερα μοντέλα MacBook Air και iMac από το 2013 και 2014. Αναλυτικά η λίστα συμβατότητας είναι η εξής:

    • ‌iMac‌ – Late 2015 and later
    • ‌iMac‌ Pro – 2017 and later
    • ‌MacBook Air‌ – Early 2015 and later
    • MacBook Pro – Early 2015 and later
    • Mac Pro – Late 2013 and later
    • Mac mini – Late 2014 and later
    • MacBook – Early 2016 and later

    Δημιουργήστε ένα Time Machine Backup

    Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της Monterey beta θα πρέπει να κάνετε ένα backup του συστήματος σας χρησιμοποιώντας το Time Machine χαρακτηριστικό μέσω ενός εξωτερικού σκληρού δίσκου.

    Κάντε δωρεάν εγγραφή στο Beta Software Πρόγραμμα

    Θα πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή στο Apple Beta Software Πρόγραμμα.

    apple beta program
    1.  Πηγαίνετε στο Apple Beta Software Program website από έναν πλοηγό στο Mac.
    2. Κάντε κλικ στο Sign up κουμπί ή αν είστε ήδη μέλος κάντε κλικ στο sign in.
    3. Τοποθετήστε το Apple ID και κωδικό σας και εν συνεχεία τον two-factor authentication κωδικό για επιβεβαίωση αν χρειαστεί
    4. Συμφωνείστε με τους κανόνες του Apple Beta Software προγράμματος
    5. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κλικ στο “Enroll Your Devices” εν συνεχεία κλικ στο “macOS.”publicbetaenrolldevices

    Λήψη και Εγκατάσταση της macOS Monterey Beta

    Μετά την εγγραφή σας μπορείτε να κάνετε λήψη της macOS Monterey Beta έκδοσης

    1. Αφού επιλέξετε την macOS ενότητα στο public beta website, κάντε κύλιση προς τα κάτω στο “Enroll your Mac” και κλικ στο “Download the macOS Public Beta Access Utility option.”
    2. Αν σας εμφανιστεί ένα popup που σας ζητάει έγκριση για λήψεις από το “beta.apple.com” κάντε κλικ στο “Allow.”
    3. Εκτός αν έχετε αλλάξει τον φάκελο των λήψεων σας ο beta installer (macOSPublicBetaAccessUtility.dmg) θα εμφανιστεί στον φάκελο Λήψεων σας. Κάντε διπλό κλικ και ανοίξτε το.
    4. Κάντε διπλό κλικ στο .pkg για να ξεκινήσετε την διαδικασία του installer.
    5. Μπορεί να δείτε μια ειδοποίηση για να κάνετε back το Mac σας μέσω Time Machine. Είτε σταματάτε εδώ και κάνετε back up είτε αν το έχετε κάνει ήδη κάνετε κλικ στο OK και μετά κλικ στο Continue
    6. Κάντε κλικ στο Continue ακόμη μια φορά και κλικ στο Agreeγια αποδοχή των κανόνων της Apple, εν συνεχεία κλικ στο “Install.” Αν σας ζητηθεί βάλτε των κωδικό Admin σας
    7. Μόλις ο installer ολοκληρώσει την λήψη, θα ανοίξει αυτόματα το System Preferences Software Update πάνελ και θα εμφανιστεί το ‌‌macOS Monterey‌‌ Beta. Κάντε κλικ στο Upgrade Now για λήψη του public beta λογισμικού. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για αυτό και όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία το Mac σας θα κάνει επανεκκίνηση.
    8. Μετά την επανεκκίνηση ο ‌macOS Monterey‌ installer θα ξεκινήσει αυτόματα. Αν δεν γίνει αυτό θα τον βρείτε στον φάκελο applications.
    9. Κάντε κλικ στο “Continue” και ακολουθήστε τα βήματα.
    10. Επιλέξτε τον δίσκο που θέλετε να εγκαταστήσετε την public beta. Μπορείτε να επιλέξετε τον βασικό σας ή κάποιον partition που έχετε δημιουργήσει πιο πριν.
    11. Κάντε κλικ στο Install, βάλτε τον administrator κωδικό σας, κάντε κλικ στο OK, κάντε κλικ στο Restart ή περιμένετε το Mac σας να κάνει αυτή την ενέργεια.

    Μετά την επανεκκίνηση του Mac σας η διαδικασία εγκατάστασης του Monterey θα ξεκινήσει.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.