16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποιεί την Apple να μην χρησιμοποιεί την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα ως δικαιολογίες για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού

    Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε η Margrethe Vestager, Ευρωπαία Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό, στην Apple για να μην χρησιμοποιεί την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια ως δικαιολογίες για πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίου.

    Σε συνέντευξη της στο Reuters, η Vestager αναφέρει πως αν και η Apple έχει ανησυχίες για θέματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας, ο τομέας του ανταγωνισμού είναι το ίδιο σημαντικός.

    Τα σχόλια αυτά της Vestager έρχονται μετά την δήλωση του CEO της Apple Tim Cook κατά του Digital Markets Act που είναι προς ψήφιση στην Ευρώπη και το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον Cook αυτή η νομοθεσία αν εφαρμοστεί θα “καταστρέψει την ασφάλεια στο iPhone”.

    H επίτροπος λοιπόν μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως δεν πιστεύει πως οι καταναλωτές θα κάνουν παραχωρήσεις στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα τους αν εφαρμόσουν πρακτικές sideload – λήψεων δηλαδή εφαρμογών από app stores τρίτων ή γενικότερα από τρίτες πηγές.

    “Πιστεύω πως η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια είναι απίστευτα σημαντικές για όλους μας. Το σημαντικό εδώ βέβαια είναι να μην κρύβουμε πίσω από αυτά τον αθέμιτο ανταγωνισμό γιατί πιστεύω επίσης πως οι καταναλωτές δεν θα κάνουν παραχωρήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας αν κάνουν sideloading στις συσκευές τους.”

    Αν ο νόμος ψηφιστεί στην Ευρώπη θα οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο App Store της Apple καθώς και στις προ εγκατεστημένες της εφαρμογές στο iPhone. Επίσης θα αναγκάσει την Apple να επιτρέψει το sideloading στο iPhone κάτι που ο Tim Cook δεν το θέλει με τίποτα.

    Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε το Digital Markets Act θα ενεργοποιηθεί.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.