21.9 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Πώς λειτουργεί το νέο «Dynamic Island» του iPhone 14 Pro

    Με την κυκλοφορία των iPhone 14 Pro και ‌iPhone 14 Pro‌ Max, η Apple παρουσίασε έναν ενημερωμένο σχεδιασμό που καταργεί την εγκοπή στο μπροστινό μέρος για την κάμερα TrueDepth. Η Apple έκανε πιο μικρό το hardware και τοποθέτησε τον αισθητήρα εγγύτητας κάτω από την οθόνη, επιτρέποντας μια μικρότερη αποκοπή σε σχήμα χαπιού.

    Dynamic Island Σχήμα

    Το Dynamic Island δεν είναι μια στατική αποκοπή και μπορεί να αλλάξει σε μέγεθος και σχήμα για να ενσωματωθεί στη διεπαφή του χρήστη και να παρέχει νέα οπτικά εργαλεία μπροστά και στο κέντρο της οθόνης του iPhone. Σε τυπική χρήση, είναι μια μικρή αποκοπή σε σχήμα χαπιού, αλλά η Apple χρησιμοποιεί pixel για να την επεκτείνει ώστε να ταιριάζει με διαφορετικές εργασίες.

    Κατά την πραγματοποίηση μιας πληρωμής Apple Pay, για παράδειγμα, το Dynamic Island επεκτείνεται σε τετράγωνο σχήμα για να ταιριάζει με τη διεπαφή επιβεβαίωσης Face ID και κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης, επεκτείνεται ώστε να είναι μεγαλύτερο, ώστε να μπορείτε να έχετε τα χειριστήρια του τηλεφώνου μπροστά και στο κέντρο.

    Βασικά, το Dynamic Island είναι σε θέση να φιλοξενήσει συνεχείς εργασίες παρασκηνίου στις οποίες μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψετε ενώ κάνετε άλλα πράγματα στο τηλέφωνό σας.

    Τρόποι με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Dynamic Island

    Μέχρι στιγμής, έχουμε μόνο τις επιδείξεις της Apple πάνω σε αυτό, αλλά φαίνεται ότι το Dynamic Island μπορεί να δείξει κάθε είδους διαφορετικές πληροφορίες. Έχουμε συγκεντρώσει τους τρόπους που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα και παρουσιαστεί από την ίδια την Apple.

    • Επεκτάθηκε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο για να εμφανίζει επερχόμενες οδηγίες στους Χάρτες χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την εφαρμογή Χάρτες.
    • Εμφάνιση οδηγιών των Χαρτών σε μια μικρότερη διεπαφή σε σχήμα χαπιού για όταν χρειάζεστε απλώς μια γρήγορη ματιά στην επόμενη στροφή.
    • Τετράγωνο σχήμα για επιβεβαίωση πληρωμής Apple Pay.
    • Εμφάνιση κυματομορφής μουσικής και χρόνου που απομένει σε ένα τραγούδι που παίζει.
    • Παρακολούθηση της ώρας άφιξης ενός Lyft.
    • Εμφάνιση ενδείξεων απορρήτου όταν χρησιμοποιείται το μικρόφωνο ή η κάμερα.
    • Εμφάνιση μιας μικρής γραμμής με το εικονίδιο του τηλεφώνου και τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης.
    • Εμφάνιση χρονοδιακόπτη.
    • Παρακολούθηση αθλητικών αποτελεσμάτων.
    • Πρόσβαση στα στοιχεία ελέγχου μουσικής και σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής.
    • Εμφάνιση κατάστασης σύνδεσης AirPods και διάρκεια ζωής μπαταρίας.
    • Εμφάνιση της κατάστασης φόρτισης του iPhone και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

    Το Dynamic Island μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις ή πληροφορίες με τις οποίες παρακολουθείτε ενεργά. Θα λειτουργήσει με τη λειτουργία Live Activities που έρχεται στο iOS 16, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τις αθλητικές βαθμολογίες, τις βόλτες με το Uber και πολλά άλλα απευθείας από την κορυφή της οθόνης του iPhone.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που το Dynamic Island χρησιμοποιείται έτσι, κάνει αυτό που πρέπει χωρίς να διακόπτει αυτό που κάνετε στην εφαρμογή στην οποία βρίσκεστε. Επομένως, εάν διαβάζετε Twitter, μπορείτε επίσης να ελέγχετε τη μουσική σας μέσω του Dynamic Island με ένα μόνο πάτημα.

    Split Island

    Επειδή το σύστημα κάμερας TrueDepth στεγάζεται στην πραγματικότητα σε δύο ξεχωριστές εγκοπές που συγχωνεύονται μέσω λογισμικού, το Dynamic Island μπορεί να κάνει ένα καλό κόλπο όπου χωρίζεται σε ένα μικρό χάπι στα αριστερά και σε έναν κύκλο στα δεξιά, και τα δύο μπορούν να εμφανίσουν διαφορετικές πληροφορίες ταυτόχρονα, όπως χειριστήρια μουσικής και χρονόμετρο.

    Dynamic Island Διεπαφή

    Όταν πατηθεί, το Dynamic Island επεκτείνεται για να γίνει μεγαλύτερο, ώστε να μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το περιεχόμενο που προσφέρει εκείνη τη στιγμή και όταν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή, μπορείτε να σύρετε προς τα επάνω για να στείλετε το περιεχόμενο της εφαρμογής στο Dynamic Island, ώστε να μπορείτε επιστρέψτε στην αρχική οθόνη.

    Υποστήριξη εφαρμογών τρίτων

    Η Apple επιτρέπει σε τρίτους προγραμματιστές εφαρμογών να ενσωματώνουν τις εφαρμογές τους στο Dynamic Island, ώστε να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο εφαρμογών τρίτων, καθώς και στο περιεχόμενο εφαρμογών της ίδιας της Apple. Η εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή Flighty, για παράδειγμα, μπορεί να τοποθετήσει τις πληροφορίες πτήσης σας στο Dynamic Island, ώστε να μπορείτε να τις δείτε με ένα πάτημα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.