17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πως να σχεδιάσετε εφαρμογές για πραγματικούς ανθρώπους

    apple_developer_wallpaper_by_chuck67322-d4y94dc

    Έχετε σκεφτεί ποτέ για ποιον ακριβώς σχεδιάζετε μια εφαρμογή? Σε τι κοινό απευθύνεται? Μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ανθρώποι όλων των ηλικιών και με διαφορετικό background ή απευθύνεται μόνο σε περιορισμένο κοινό? Τέτοιου είδους ερωτήσεις και απορίες έλυσε ο Dave Wiskus στο τελευταίο του βίντεο της σειράς Better Elevation, όπου στην ουσία ανέλυσε το πως είναι να κατασκευάζεις εφαρμογές για τους ανθρώπους.

    Όπως θα δείτε στο βίντεο που σας παραθέτουμε στο τέλος, αναφέρει τα εξής:

    The last hundred years or so have brought us a very, very long way. From the invention of the telephone and the automobile to telephones you can use to… order an automobile, technology has empowered and enabled not just gadgets and toys, but massive changes in the way we design, create, and produce objects of every size and shape.

    And there are roughly seven billion people on this planet right now. So… who is all this stuff for?

    Πολλές φορές, κάποιες εφαρμογές έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν είναι δυνατό να το χρησιμοποιήσουμε με κάποιον άλλον τρόπο στην συσκευή μας, και έχουμε δει πως πολλές φορές το χαρακτηριστικό που θα παρέχει η εφαρμογή είναι εξίσου χρήσιμο τόσο για αυτόν που το σχεδίασε όσο και για τον χρήστη που θα χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, κατεβάζοντάς την από το Apple Store.

    O Dave αυτό που αναφέρει είναι πως θα πρέπει να δοθεί μεγάλη προσοχή κατά τον σχεδιασμό της εφαρμογής, καθώς ο developer θα πρέπει να έχει στο μυαλό του το κοινό στο οποίο απευθύνεται η εφαρμογή και να την προσαρμόσει κατάλληλα. Και αυτό που προτείνει, είναι η καλή εξάσκηση πάνω σε αυτόν τον τομέα πριν την τελική έκδοση της.

    https://www.youtube.com/watch?v=_dtByXFnRYg

    Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε την άποψη των Ελλήνων developers πάνω σε αυτό το θέμα. Να αναφέρουμε πως πρόσφατα έγινε και μία συνέντευξη με τον Γιάννη Σπυρόπουλο, στο Επ. 13 της εκπομπής Μηλαρόπαιδα, όπου πολλές απόψεις διατυπώνονται πάνω στο θέμα της ανάπτυξης εφαρμογών.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles