19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ποιο MacBook να αγοράσω; Συγκριτικό του 2019 MacBook Air και MacBook Pro

    Μετά το λανσάρισμα του αναβαθμισμένου MacBook Air και MacBook Pro η Apple όπως σας ενημερώσαμε απέσυρε από την αγορά και το 12 ιντσών MacBook καθώς και το προηγούμενης γενιάς (non Retina) MacBook Air.

    H αλλαγή αυτή στην σειρά του MacBook δεν είναι μικρή και πλέον η εταιρεία ξεκαθαρίζει καλύτερα το τοπίο για τους μελλοντικούς αγοραστές μιας τέτοιας συσκευής.

    Το MacBook Air λοιπόν πλέον έρχεται και με μια οθόνη που υποστηρίζει την True Tone τεχνολογία ενώ παράλληλα είναι και ελαφρώς πιο οικονομικό με τιμή εκκίνησης στα $1,099. Την ίδια στιγμή το 13 ιντσών MacBook Pro στην βασική του έκδοση προσφέρει πλέον Touch Bar, Touch ID, True Tone τεχνολογία, 8ης γενιάς επεξεργαστές και στην ίδια τιμή με τον προκάτοχο του, δηλαδή στα $1,299.

    RAM, επεξεργαστής, αποθηκευτικός χώρος, και άλλα

    Τόσο το 2019 MacBook Air όσο και το 13 ιντσών MacBook Pro έρχονται με Touch ID κάτι που επίσης σημαίνει πως όλη η σειρά των MacBook της Apple έχει ενσωματωμένο το T2 Chip ασφαλείας. Σε ότι αφορά την Touch Bar αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα MacBook Pro μοντέλα.

    Σε ότι αφορά τους επεξεργαστές το MacBook Air είναι το μόνο MacBook που έρχεται με έναν διπύρηνο επεξεργαστή. Το νεότερο 13 ιντσών MacBook Pro έχει έναν 4 πυρήνων 8ης γενιάς i5 επεξεργαστή ενώ το 15 ιντσών MacBook Pro έρχεται με έναν 6 πυρήνων 9ης γενιάς Intel επεξεργαστή.

    I/O

    Πλέον οι USB-C/Thunderbolt 3 θύρες είναι οι μόνες που υπάρχουν στα MacBooks της Apple μαζί με την 3.5 mm θύρα ακουστικών. Έτσι λοιπόν αν θελήσετε να προβείτε στην αγορά ενός νέου MacBook τότε η αγορά ενός USB-C hub είναι μονόδρομος.

    Αξίζει να σημειώσουμε επίσης πως το MacBook Air έρχεται με ένα Bluetooth 4.2 ενώ η Pro σειρά έρχεται με το πρωτόκολλο Bluetooth 5.0.

    Οθόνη

    Με τις 2019 MacBook Air και MacBook Pro αναβαθμίσεις πλέον όλα τα notebooks της Apple έχουν Retina Οθόνη με ενσωματωμένη την True Tone τεχνολογία. Μπορεί να γνωρίζετε καλύτερα αυτό το χαρακτηριστικό από το iPad ή το iPhone σας.

    Η True Tone τεχνολογία στους Mac υπολογιστές χρησιμοποιεί μια σειρά από αισθητήρες πολλαπλών καναλιών έτσι ώστε να ρυθμίζει αυτόματα τα χρώματα και την ένταση της οθόνης και στην Touch Bar με βάση τον εξωτερικό φωτισμό έτσι ώστε οι εικόνες στην οθόνη να μοιάζουν πιο αληθινές.

    Οι δύο διαφορές μεταξύ της MacBook Air οθόνης και αυτής που βρίσκουμε στα Pro μοντέλα είναι πως η πρώτη έχει 400 nits φωτεινότητας ενώ στην Pro σειρά έχουμε 500 nits φωτεινότητας με υποστήριξη P3 εύρους χρωμάτων.

    Μέγεθος και βάρος

    Με το 12 ιντσών MacBook να ανήκει πλέον στην ιστορία το MacBook Air παίρνει τον τίτλο του ελαφρύτερου notebook της Apple.

    Πληκτρολόγιο και trackpad

    Η νέα MacBook σειρά πλέον έχει Force Touch trackpads και το πολυσυζητημένο 3ης γενιάς butterfly πληκτρολόγιο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Apple έχει ήδη προσθέσει τα νεότερα MacBook Air και MacBook Pro μοντέλα της στο πρόγραμμα αντικατάστασης πληκτρολογίου. Οι χρήστες των butterfly πληκτρολογίων υποφέρουν από κολλήματα στα πλήκτρα, μη καταγραφή πατήματος ενός πλήκτρου ή διπλές εγγραφές κατά την πληκτρολόγηση. Το καλό νέο είναι πως η Apple έχει το δωρεάν αυτό πρόγραμμα αντικατάστασης σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο τέτοιο θέμα.

    Η Apple αναμένεται να αλλάξει τον μηχανισμό των πληκτρολογίων στα MacBook ολοκληρωτικά το 2020.

    Μπαταρία

    Το MacBook Air έχει την μεγαλύτερη αυτονομία με 13 ώρες χρήστης σε αναπαραγωγή iTunes ταινιών και 12 ώρες πλοήγησης στο διαδίκτυο. Τα 13 ιντσών και 15 ιντσών MacBook Pro δίνουν 10 ώρες πλοήγησης στο διαδίκτυο και 10 ώρες αναπαραγωγής ταινιών στο iTunes.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles