14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Περίεργη φήμη θέλει την Apple να λανσάρει ένα iPhone μοντέλο χωρίς Face ID και ίσως με Touch ID κάτω από την οθόνη….

    Μια περίεργη αναφορά έγινε σχεδόν viral στα media της Κίνας χθες αναφέροντας πως η Apple σκέφτεται να δημιουργήσει ένα νέο iPhone μοντέλο για αγορές όπως αυτής της χώρας για να χτυπήσει τον μεγάλο ανταγωνισμό που δέχεται από εταιρείες όπως η Oppo και η Huawei.

    Στην είδηση αυτή τονίζεται πως το Face ID θα απουσιάζει από την συσκευή αυτή σε μια προσπάθεια της Apple να μειώσει το κόστος της συσκευής και να την κάνει πιο οικονομική για τους αγοραστές. Αντί αυτού η Apple μπορεί να βάλει ένα Touch ID στο πίσω μέρος της οθόνης ή εμπρός τοποθετώντας τον αισθητήρα κάτω από την επιφάνεια του πάνελ.

    Να θυμίσουμε πως η Apple έχει παρουσιάσει διαφορετικά μοντέλα για την Κινεζική αγορά κατά το παρελθόν αλλά ποτέ μέχρι σήμερα με μια τόσο μεγάλη δραματική αλλαγή. Για παράδειγμα τα iPhone XS αλλά και iPhone XR στην Κινεζική αγορά υπάρχουν και ως dual-SIM μοντέλα.

    Σίγουρα η παραπάνω αναφορά – φήμη κρίνεται με μεγάλη δόση σκεπτικισμού. Αν και η ιδέα ενός Touch ID κάτω από την οθόνη υπήρχε πριν το 2017 η Apple ακύρωσε οποιαδήποτε τέτοια πιθανότητα παρουσιάζοντας την Face ID τεχνολογία στο iPhone X και έκτοτε δεν έχουμε ακούσει για καμία νέα προσπάθεια της εταιρείας με έναν αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

    Επίσης αν η Apple αφαιρέσει το Face ID από αυτή την συσκευή έτσι ώστε να παρουσιάσει ένα νέο οικονομικό μοντέλο για αγορές όπως αυτή της Κίνας δεν έχει λογική η επένδυση σε μια τεχνολογία το ίδιο πολυέξοδη που θα φέρει τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

    Κρατάμε λοιπόν ένα πολύ πολύ μικρό καλάθι για αυτό το δημοσίευμα……..

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles