17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Tim Cook σε νέα συνέντευξη: «Δεν είμαι βέβαιος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σου πει τι είναι το metaverse»

    Καθώς συνεχίζει τα ταξίδια του στην Ευρώπη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, κάθισε στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bright για μια συνέντευξη. Όπως περιμέναμε από τις συνεντεύξεις του Tim Cook, δίνεται έμφαση στην επαυξημένη πραγματικότητα, στη σημασία του να μαθαίνουν οι άνθρωποι να προγραμματίζουν και στην κλιματική αλλαγή.

    Σχετικά με το AR, ο Cook εξήγησε ότι ενώ υπάρχει ήδη ένας αριθμός διαφορετικών εφαρμογών AR στο App Store, υπάρχει χώρος για την τεχνολογία να «πάει πολύ πιο μακριά».

    «Οι εφαρμογές AR βρίσκονται ήδη στο App Store, αλλά οι δυνατότητες θα προχωρήσουν πολύ, πολύ περισσότερο», είπε ο Cook στο Bright. «Νομίζω ότι το AR είναι μια βαθιά τεχνολογία που θα επηρεάσει τα πάντα. Φανταστείτε ξαφνικά να μπορείτε να διδάξετε με AR και να επιδείξετε πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Ή ιατρικά, και ούτω καθεξής. Όπως είπα, θα κοιτάξουμε πραγματικά πίσω και θα σκεφτούμε πώς ζούσαμε κάποτε χωρίς AR.”

    Πιο ενδιαφέρον, ωστόσο, είναι τα σχόλια του Cook για το metaverse. Καθώς άλλες εταιρείες, όπως η ίδια η Meta, επενδύουν στον όρο αυτό, ο Cook πιστεύει ότι ο μέσος άνθρωπος πιθανότατα δεν γνωρίζει καν «τι είναι το metaverse».

    «Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι. Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το metaverse», εξήγησε.

    Ο Cook επανέλαβε επίσης μια από τις πιο κοινές του σκέψεις, η οποία είναι ότι η εικονική πραγματικότητα μπορεί να είναι καλή, αλλά δεν είναι ένας τρόπος να «ζήσεις όλη σου τη ζωή».

    Είναι κάτι στο οποίο μπορείτε πραγματικά να βυθιστείτε. Και αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με καλό τρόπο. Αλλά δεν νομίζω ότι θέλεις να ζήσεις όλη σου τη ζωή έτσι. Το VR είναι για καθορισμένες περιόδους, αλλά όχι ένας τρόπος καλής επικοινωνίας. Οπότε δεν είμαι εναντίον του, αλλά έτσι το βλέπω.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.