20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple ανταποκρίνεται σε βίντεο που παρουσιάζει την λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης

    Η Joanna Stern της Wall Street Journal ταξίδεψε πρόσφατα στο Μίσιγκαν για να δοκιμάσει τη νέα λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης της Apple στο iPhone 14 και το Apple Watch Ultra. Σε απάντηση, η Apple παρείχε ορισμένες πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της δυνατότητας αυτής.

    Η Stern στρατολόγησε τον Michael Barabe για να συντρίψει το αυτοκίνητό του που έρχεται με ένα βαρέως τύπου ατσάλινο πλαίσιο σε δύο άχρηστα οχήματα σταθμευμένα σε ένα σκουπιδότοπο — ένα Ford Taurus του 2003 και ένα Dodge Caravan του 2008. Τα αποτελέσματα ήταν ανάμεικτα, με το iPhone και το Apple Watch να ανιχνεύουν μόνο μερικές από τις προσκρούσεις, και με την Apple να απαντάει ότι οι αστοχίες ήταν αποτέλεσμα των συνθηκών δοκιμής στο σκουπιδότοπο που δεν παρείχαν αρκετά “σήματα” για να ενεργοποιηθεί η λειτουργία κάθε φορά.

    Όταν επικοινώνησα με την Apple για τα αποτελέσματα, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι οι συνθήκες δοκιμών στο σκουπιδότοπο δεν παρείχαν αρκετά σήματα στο iPhone για να ενεργοποιήσει τη λειτουργία στα σταματημένα αυτοκίνητα. Δεν ήταν συνδεδεμένο σε Bluetooth ή CarPlay, κάτι που θα έδειχνε ότι το αυτοκίνητο ήταν σε χρήση και τα οχήματα μπορεί να μην είχαν διανύσει αρκετή απόσταση πριν από τη σύγκρουση για να υποδείξουν την οδήγηση. Αν το iPhone είχε λάβει αυτές τις επιπλέον ενδείξεις – και εάν το GPS του είχε δείξει ότι τα αυτοκίνητα ήταν σε πραγματικό δρόμο – η πιθανότητα ειδοποίησης θα ήταν μεγαλύτερη, είπε.

    Η Apple λέει ότι η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης βασίζεται σε «προηγμένους αλγόριθμους κίνησης σχεδιασμένους από την Apple, εκπαιδευμένους με πάνω από ένα εκατομμύριο ώρες πραγματικής οδήγησης και δεδομένα σύγκρουσης». Η Stern περιέγραψε τους διάφορους αλγόριθμους αισθητήρων υλικού και λογισμικού που βοηθούν στον εντοπισμό σφαλμάτων σε υποστηριζόμενα μοντέλα iPhone και Apple Watch:

    • Αισθητήρες κίνησης: Όλες οι συσκευές διαθέτουν γυροσκόπιο τριών αξόνων και επιταχυνσιόμετρο υψηλής δύναμης, το οποίο λαμβάνει δείγματα κίνησης περισσότερες από 3.000 φορές το δευτερόλεπτο. Σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να ανιχνεύσουν την ακριβή στιγμή της πρόσκρουσης και οποιαδήποτε αλλαγή στην κίνηση ή την τροχιά του οχήματος.

    • Μικρόφωνα: Τα μικρόφωνα χρησιμοποιούνται για την ανίχνευση δυνατών επιπέδων ήχου που μπορεί να υποδηλώνουν συντριβή. Τα μικρόφωνα ενεργοποιούνται μόνο όταν ανιχνεύεται οδήγηση και δεν καταγράφεται πραγματικός ήχος, λέει η Apple.

    • Βαρόμετρο: Εάν οι αερόσακοι ανοίγουν όταν τα παράθυρα είναι κλειστά, το βαρόμετρο μπορεί να ανιχνεύσει μια αλλαγή στην πίεση του αέρα.

    • GPS: Οι ενδείξεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό ταχυτήτων πριν από μια σύγκρουση και τυχόν ξαφνική έλλειψη κίνησης, καθώς και για την ενημέρωση της συσκευής ότι ταξιδεύει σε δρόμο.

    • CarPlay και Bluetooth: Όταν συνδέονται, δίνουν στους αλγόριθμους ένα άλλο σήμα ότι το τηλέφωνο βρίσκεται σε αυτοκίνητο, ώστε να ξέρει να προσέχει για σύγκρουση.

    Συνολικά, ενώ η Stern είπε ότι η δοκιμή της δεν ήταν ακριβώς επιστημονική, είναι καθησυχαστικό ότι το χαρακτηριστικό εντόπισε ορισμένες από τις συντριβές. Ωστόσο, οι δοκιμές που περιλαμβάνουν ακίνητα οχήματα σε ελεγχόμενο περιβάλλον δεν μπορούν ποτέ να αντιγράψουν πραγματικά μια σύγκρουση στο δρόμο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.