22.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο Tim Cook παρουσιάζει το εργοστάσιο της TSMC Arizona: «Αυτά τα chips μπορούν να επισημανθούν με υπερηφάνεια πως είναι Made in America»

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, επισκέφθηκε σήμερα την Αριζόνα, όπου περιόδευσε στο επερχόμενο εργοστάσιο ημιαγωγών TSMC μαζί με τον Πρόεδρο Joe Biden. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στην εκδήλωση, ο Cook επιβεβαίωσε ότι η TSMC θα κατασκευάσει τσιπ για την Apple σε αυτό το νέο εργοστάσιο της TSMC, λέγοντας ότι τα τσιπ θα φέρουν «την περήφανη σφραγίδα «Made in America»».

    Η TSMC είναι ο συνεργάτης της Apple για την παραγωγή των τσιπ Apple Silicon που χρησιμοποιούνται σε όλα τα προϊόντα της. Αυτό περιλαμβάνει τα τσιπ της σειράς Α που χρησιμοποιούνται σε συσκευές όπως το iPhone, το iPad και το Apple TV, καθώς και τα τσιπ της σειράς M που χρησιμοποιούνται στο Mac. Το Bloomberg είχε αναφέρει προηγουμένως ότι η TSMC θα έφτιαχνε τσιπ για την Apple σε αυτό το νέο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Αριζόνα.

    Στις παρατηρήσεις του, ο Cook επαίνεσε τον Πρόεδρο Biden για την «ηγεσία» του και τον ευχαρίστησε για την υπογραφή του νόμου για τα CHIPS. Ο νόμος CHIPS προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια σε κίνητρα σε εταιρείες για παραγωγή ημιαγωγών που πραγματοποιείται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο Cook συνέχισε λέγοντας ότι η Apple σχεδιάζει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την TSMC τα επόμενα χρόνια, καθώς η εταιρεία έχει «νέες και βαθύτερες ρίζες στην Αμερική». Υποστήριξε την πρόοδο του Apple Silicon τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει τομέας όπου η καινοτομία έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από το Apple Silicon».

    Τα τελευταία χρόνια, η πρόοδος που έχουμε κάνει με το Apple Silicon έχει μεταμορφώσει τις συσκευές μας. Ξεκλείδωσε νέα επίπεδα απόδοσης για τους χρήστες μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν πράγματα που δεν μπορούσαν να κάνουν ποτέ πριν. Όταν σταματάς και το σκέφτεσαι, είναι εκπληκτικό τι μπορεί να πετύχει η τεχνολογία τσιπ. Τώρα, χάρη στη σκληρή δουλειά τόσων πολλών ανθρώπων, αυτά τα chips μπορούν να φέρουν περήφανα τη σφραγίδα «Made in America». Αυτή είναι μια απίστευτα σημαντική στιγμή. Είναι μια ευκαιρία για τις Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαινιάσουν μια νέα εποχή προηγμένης κατασκευής. Είναι η ευκαιρία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας υψηλής τεχνολογίας στην Αμερική. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ιδρύθηκαν με την ιδέα ότι μια μεγάλη ιδέα θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Είναι ένα μέρος που εμπνέεται από την εφευρετικότητα και τη φιλοδοξία, από τη δημιουργικότητα και το όραμα. Είναι το πιο γόνιμο έδαφος στον πλανήτη για καινοτομία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.