19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple θα χρεώσει κάτω από 100.000 δολάρια για το Apple Car, η κυκλοφορία προγραμματίζεται για το 2026

    Η Apple σκοπεύει να λανσάρει ένα όχημα με το σήμα της Apple με προσανατολισμό στον καταναλωτή έως το 2026 και στόχος της είναι να φτάσει σε τιμή κάτω από 100.000 $ για να κάνει το αυτοκίνητο ελκυστικό σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών, αναφέρει το Bloomberg.

    Η Apple σχεδίαζε αρχικά να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να μοιάζει με το Lifestyle Vehicle της Canoo, όπου οι επιβάτες θα μπορούσαν να κοιτάνε ο ένας τον άλλο σε ένα αυτοκίνητο τύπου λιμουζίνας χωρίς τιμόνι ή πεντάλ, αλλά το έργο αυτό έχει χάσει μέρος από την δυναμική του. Το όχημα θα έχει πλέον μια πιο παραδοσιακή σχεδίαση με κάθισμα οδηγού, τιμόνι και πεντάλ, ενώ η πλήρης αυτόνομη οδήγηση δεν θα είναι διαθέσιμη, αλλά το αυτοκίνητο θα μπορεί να χρησιμοποιεί λειτουργία αυτόνομης οδήγησης σε αυτοκινητόδρομους.

    Ο κύριος ανταγωνιστής της Apple πιθανότατα θα είναι η Tesla, μια μάρκα που διαθέτει ηλεκτρικά οχήματα με κάποια λειτουργικότητα αυτόνομης οδήγησης. Οι τιμές των οχημάτων Tesla ξεκινούν από περίπου $47.000, αλλά μπορεί να φτάσουν και πάνω από $100.000. Εάν η τιμή του βασικού Apple Car είναι περίπου $100.000, θα ανταγωνιστεί το μοντέλο S της Tesla.

    Η Apple συνεχίζει να αναζητά συνεργάτη για την κατασκευή του αυτοκινήτου της και μέχρι στιγμής έχει κάνει μόνο σοβαρές διαπραγματεύσεις με τη Volkswagen, αλλά αυτές οι συνομιλίες έγιναν πριν από πολλά χρόνια.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.