17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Jony Ive ζήλευε απίστευτα την εφαρμογή καιρού της Yahoo

    Yahoo-Weather-iPhone-640x405

    Ένα από τα πρώτα project της Marissa Mayer όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της CEO της Yahoo ήταν να ανασχεδιάσει την εφαρμογή καιρού της εταιρείας. Το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά φανταστικό και κέρδισε το Apple Design βραβείο το 2013.

    Η Apple από την πλευρά της εμπνεύστηκε από αυτή και έτσι η προ εγκατεστημένη εφαρμογή της μοιάζει σαν αυτή όπως είδαμε στο iOS 7.

    Όπως όλα δείχνουν μάλιστα δεν ήταν σύμπτωση που αυτές οι δύο εφαρμογές κατέληξαν να μοιάζουν τόσο πολύ μεταξύ τους. Ο Jony Ive πραγματικά ζήλευε τον σχεδιασμό της εφαρμογής της Yahoo με το που την είδε.

    Στο νέο βιβλίο του Nicholas Carlson με τίτλο Marissa Mayer and the Fight to Save Yahoo διαβάζουμε:

    “Την 1η Μαΐου του 2013 η Marissa Mayer συνάντησε τον Jony Ive, το διάσημο σχεδιαστή της Apple, σε μια έκθεση. Ο Ive πλησίασε την Mayer και της είπε “Είμαι διχασμένος από την εφαρμογή καιρού  σου Marissa”.

    H Yahoo μόλις είχε κυκλοφορήσει την εφαρμογή καιρού της και πιο συγκεκριμένα είχε γίνει μια ανασχεδίαση σε συνεργασία με το site της εταιρείας Flickr.

    “Πραγματική ζηλεύω” είπε ο Ive με την βρετανική προφορά τους. “Δεν ζηλεύω συχνά”

    Η Mayer απάντησε. “Jony, αν η εφαρμογή του καιρού μας σε έκανε να ζηλέψεις, έχουμε σχεδόν έτοιμη την νέα εφαρμογή του Flickr που θα σε κάνει να θέλεις να πεθάνεις”.

    Ο Ive την κοίταξε και αστειευόμενος της είπε. “Οοο πήγαινε στον διάλο”

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles