24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Elon Musk ήθελε να αναλάβει την θέση του Apple CEO, αλλά ο Tim Cook του είπε “να πάει να γαμ…”

    Η ιστορία μεταξύ Tesla και Apple και μεταξύ Tim Cook και Elon Musk αλλάζει ανάλογα σε ποιόν θα μιλήσεις. Κάποια στιγμή ο Musk είχε υποστηρίξει πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Cook για την εξαγορά της Tesla από την Apple αλλά ο Cook αρνήθηκε ακόμη και να τον συναντήσει. Ο Cook δε υποστηρίζει πως κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.

    Σήμερα ο Wall Street Journal δημοσιογράφος Tim Higgins θα κυκλοφορήσει τον επόμενο βήμα ένα νέο βιβλίο με την ονομασία  Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Centuryκαι εκεί αναφέρεται και στο παραπάνω.

    Σύμφωνα λοιπόν με το βιβλίο ο Cook και ο Musk ήταν σε τηλεφωνική συζήτηση σχετικά με την παρουσίαση του Model 3 της Tesla καθώς και τα προβλήματα που είχε η εταιρεία με αυτή την κυκλοφορία. Ο Cook λοιπόν πρότεινε η Apple να εξαγοράσει την Tesla.

    Ο Musk ήταν ζεστός σε μια τέτοια πρόταση αλλά με μια συνθήκη. Πέρα από CEO της Tesla να αναλάβει τον ρόλο του CEO στην Apple. Μόλις το άκουσε αυτό και σύμφωνα πάντα με τα όσα αναγράφονται στο βιβλίο ο Cook του είπε “F-you” και του έκλεισε το τηλέφωνο.

    Φαίνεται πως ο Cook νόμιζε πως ο Musk αναφερόταν να παραμείνει CEO της Tesla και μετά από μια εξαγορά από την Apple και έγινε έξαλλος όταν αντιλήφθηκε πως ο Musk αναφερόταν σε ολόκληρη την Apple.

    “O Tim Cook και ο Elon Musk συζητούσαν στο τηλέφωνο. Ήταν 2016 και το model 3 της Tesla θα κυκλοφορούσε σύντομα στην αγορά με την εταιρεία όμως να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Cook είχε μια ιδέα: Η Apple να αγοράσει την Tesla. Ο Musk ενδιαφέρθηκε πάνω σε αυτό και είπε στον Cook “ok αλλά με μια συνθήκη – Θα είμαι ο CEO.”. Ο Cook αρχικά είπε “Ναι κανένα πρόβλημα” – εξάλλου όπως η Apple εξαγόρασε την Beats πίσω το 2014 κράτησε τους ιδρυτές της Jimmy Iovine και Dr. Dre. Ο Musk συνέχισε “Όχι δεν κατάλαβες εννοώ να γίνει ο Apple CEO. Ο Cook έκανε παύση και του είπε “Να πας να γαμ….” και του έκλεισε το τηλέφωνο.

    Μετά το δημοσίευμα ο Musk αρνήθηκε την παραπάνω συζήτηση. Ανέφερε από τον λογαριασμό του στο Twitter πως αυτός και ο Cook δεν έχουν μιλήσει ποτέ ή ανταλλάξει μηνύματα. Τόνισε βέβαια εκ νέου πως ζήτησε να συναντήσει τον Cook για την ιδέα εξαγοράς της Tesla. Αλλά με τον Cook να μην δέχεται μια τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε κάποια πρόταση εξαγοράς ή συζήτηση πάνω σε αυτό.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.