20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η παραγωγή των επεξεργαστών για τα iPhone 13 και νέου MacBook Pro παρουσίασε πρόβλημα λόγω μολυσμένου αερίου

    Το πιο σημαντικό εργοστάσιο της TSMC που κατασκευάζει τους επεξεργαστές για τα επόμενης γενιάς iPhone και Mac μοντέλα αντιμετώπισε πρόβλημα λόγω μολυσμένου αερίου που χτύπησε την παραγωγή σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Nikkei Asia.

    Το εργοστάσιο που είναι γνωστό με την ονομασία “Fab 18” είναι αυτό που έχει την πιο ανεπτυγμένη γραμμή παραγωγής με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες εγκατεστημένες. Η TSMC είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής chip για την Apple δημιουργώντας όλους τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούν οι Apple συσκευές.

    Πηγές από την βιομηχανία αναφέρουν πως σε αυτό το εργοστάσιο αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η παραγωγή των επεξεργαστών για τα επερχόμενα iPhones και Macs. Αυτό μεταφράζεται στην παραγωγή των A15 και M1X – M2 επεξεργαστών.

    Το αέριο που χρησιμοποιείται για την δημιουργία αυτών των επεξεργαστών βρέθηκε πως ήταν μολυσμένο την Πέμπτη. Η TSMC ανέφερε πως όντως κάποιοι προμηθευτές της είχαν παραδώσει αέρια που βρέθηκαν μολυσμένα. Άμεσα όμως προχώρησαν στην αντικατάσταση τους και η κατάσταση γρήγορα μπήκε εκ νέου εντός ελέγχου.

    Η εταιρεία συνεχίζει τους ελέγχους ώστε να βεβαιωθεί πως δεν θα επηρεαστεί η ποιότητα των προϊόντων της από αυτό το γεγονός τονίζοντας πως δεν υπήρχαν σοβαρές συνέπειες στην λειτουργία του εργοστασίου μιας και αν και επηρεάστηκε η γραμμή παραγωγής δεν ήταν κάτι γενικευμένο.

    Σε κάθε περίπτωση βέβαια αυτό το περιστατικό έρχεται σε μια κακή στιγμή για την Apple μιας και οι προμηθευτές της είναι στην διαδικασία ολοκλήρωσης των εξαρτημάτων για την συναρμολόγηση των νέων iPhone και Mac μοντέλων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.