23 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ο Craig Federighi αποκαλεί τον επανασχεδιασμό της οθόνης κλειδώματος της iOS 16 «πράξη αγάπης» σε συνέντευξη

    Με το WWDC 2022 να ανήκει πλέον στο παρελθόν, τα στελέχη της Apple Craig Federighi και Alan Dye μιλούν τώρα για μια από τις κύριες αλλαγές με το iOS 16, τον επανασχεδιασμό της οθόνης κλειδώματος. Σε μια συνέντευξη με το TechRadar, και τα δύο στελέχη τονίζουν γιατί η Apple αποφάσισε να ανανεώσει αυτό το μέρος του iPhone τώρα.

    Όλα ξεκίνησαν με το iOS 14 όταν η εταιρεία επέτρεψε στους χρήστες να προσθέσουν προσαρμόσιμα widget στην Αρχική οθόνη. Επιπλέον, η εταιρεία έφερε επίσης τη Βιβλιοθήκη εφαρμογών, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να αφαιρέσουν από την Αρχική οθόνη εφαρμογές που δεν ήθελαν να βλέπουν συνεχώς, αλλά τις χρειάζονταν.

    Στη συνέχεια, με το iOS 15, η λειτουργία εστίασης βοήθησε τους χρήστες να αποφασίσουν ποια εφαρμογή θα έπρεπε να τους ειδοποιεί ή να εμφανίζεται ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Με το iOS 16, από την άλλη πλευρά, η Apple γνώριζε ότι η οθόνη κλειδώματος θα ήταν ο επόμενος χώρος.

    «Είδαμε μια πραγματική ευκαιρία να πάρουμε αυτόν τον τομέα που πραγματικά έχει εξελιχθεί αργά με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν έχει δει ποτέ τέτοιου είδους τεράστιο βήμα προς τα εμπρός, και να κάνουμε κάτι πολύ μεγάλο — κάτι πολύ Apple και πολύ προσωπικό. Έτσι, αυτή είναι μια πράξη αγάπης φέτος», είπε ο Craig Federighi.

    Μιλώντας ακόμα για την οθόνη κλειδώματος, η Apple δανείστηκε μια ιδέα από το Apple Watch στο iPhone αφήνοντας μια φωτογραφία πορτραίτου να εμφανίζεται μπροστά από το ρολόι, φέρνοντας ένα εφέ βάθους. Ο Craig Federighi εξηγεί τη χρήση της μηχανικής μάθησης από την εταιρεία για να προσθέσει αυτήν τη δυνατότητα:

    «[Υπάρχουν] στην πραγματικότητα περίπου μια ντουζίνα νευρωνικά δίκτυα που κρίνουν τη φωτογραφία με βάση το αν είναι ένα επιθυμητό θέμα, εάν υπάρχουν άνθρωποι εκεί, πώς είναι καδρισμένα και περικομμένα στη φωτογραφία, οι εκφράσεις τους. Όλα αυτά τα πράγματα που μας επιτρέπουν να δίνουμε αυτόματα πραγματικά υπέροχες, συναρπαστικές επιλογές για τους ανθρώπους και στη συνέχεια να τις αποδίδουμε στην οθόνη με τρόπο που τους κάνει να νιώθουν σχεδόν εντελώς νέοι», δήλωσε ο Craig Federighi.

    Αξίζει να διαβάσετε όλη την συνέντευξη εδώ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.