24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο COO της GT Advanced κατηγορεί ευθέως την Apple για την πτώχευση της εταιρείας

    Screen Shot 2014-10-30 at 00.58.56

    Στο κεφάλαιο 11 της αίτησης πτώχευσης της GT Advanced Technologies ο COO της εταιρείας Daniel Squiller δίνει κάποιες εξηγήσεις σχετικά με το τι πήγε στραβά στην συμφωνία που ήθελε την εταιρεία να είναι ο βασικό πάροχος ζαφειριού της Apple.

    Παρά την επίσημη δήλωση της Apple που δήλωσε έκπληξη με την πτώχευση της εταιρεία ο COO αναφέρει πως η Apple γνώριζε την κατάσταση και μάλιστα οι δύο εταιρείες προχώρησαν σε κάποιες διορθωτικές αλλαγές για να αποφύγουν τα χειρότερα αλλά χωρίς επιτυχία.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε αποσπασματικά:

    “Αν και η Apple απάντησε με μια σειρά προτάσεων μετά από πολλές συνομιλίες καμιά από αυτές δεν έλυνε το οικονομικό πρόβλημα μας και ίσα ίσα πιστεύαμε πως αν ακολουθούσαμε ότι μας προτάθηκε θα βάζαμε την εταιρεία σε μεγαλύτερο ρίσκο”

    Η αρχική συμφωνία σύμφωνα πάντα με τον Squiller έθετε σε άμεσο ρίσκο την εταιρεία του και όχι την Apple.

    “Με την νέα συνεργασία η Apple θα δρούσε αποκλειστικά σαν δανειστής και δεν θα είχε καμιά υποχρέωση για την αγορά των φούρνων επεξεργασίας ζαφειριού ούτε καμιά υποχρέωση για την προμήθεια ζαφειριού που θα προερχόταν από εμάς. Από την άλλη η GTAT απαγορευόταν να συνάψει συνεργασία με άλλες εταιρείες ή κατασκευαστές της αγοράς ηλεκτρονικών”

    Επίσης ο COO τονίζει πως η απαιτήσεις της Apple τους δημιούργησε μια ζημιά στα έσοδα ύψους $900 εκατομμυρίων και σαν να μην έφτανε αυτό υπήρχαν και πρόστιμα κάθε φορά που η εταιρεία θα προσπαθούσε να συνάψει συνεργασία με κάποιο άλλο κατασκευαστή πουλώντας το οτιδήποτε.

    Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν διακοπές ρεύματος στο εργοστάσιο στην Mesa οδήγησαν σε περαιτέρω καθυστερήσεις στην παράδοση των πρώτων επεξεργασμένων ζαφειριών.

    Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο φτωχός προγραμματισμός της Apple για ανθρώπινο δυναμικό και εξαρτήματα που οδήγησε την GTAT να προβεί σε περαιτέρω αγορές και πρόσληψη εργαζομένων που δεν είχε προγραμματιστεί. Τα επιπλέον αυτά έξοδα δεν τα πλήρωσε η Apple αλλά η GTAT.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles