21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Austin Mann δοκιμάζει τη νέα κάμερα 48MP του iPhone 14 Pro

    Κάθε χρόνο, ο ταξιδιωτικός φωτογράφος Austin Mann εκπλήσσει τον κόσμο δοκιμάζοντας τις νέες κάμερες του iPhone. Αυτή τη φορά, με το ανανεωμένο σύστημα κάμερας iPhone 14 Pro, η ιστορία δεν είναι διαφορετική. Ο Mann ταξίδεψε στη Σκωτία για να τραβήξει λήψεις ProRAW 48MP ενώ μοιράζεται την εμπειρία του με το smartphone και τις εντυπώσεις του από τις νέες κάμερες.

    Από την αρχή, ο φωτογράφος λέει πόσο ενθουσιασμένος ήταν με τη νέα ανάλυση των 48MP, αφού «Κοβώ το 100% των εικόνων μου. Είτε με λίγα εικονοστοιχεία είτε κόβοντας το μεγαλύτερο μέρος του καρέ, χρησιμοποιώ την περικοπή ως εργαλείο για να εξισορροπήσω/κατευθύνω το μάτι του θεατή εκεί που θέλω»

    Αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος θέασης και λήψης και ενθαρρύνω τους φωτογράφους με όλες τις κάμερες να είναι πιο δημιουργικοί με την περικοπή τους, καθώς μπορεί συχνά να ανεβάσει μια μέση εικόνα σε εξαιρετική εικόνα με μερικά κλικ.

    Ο Mann δίνει μερικά στοιχεία για την κύρια κάμερα 48MP του iPhone 14 Pro. Κατά τη λήψη στο ProRAW, διαπίστωσε ότι οι περισσότερες από τις εικόνες είναι περίπου 80 MB, με τα μικρότερα αρχεία να είναι μόλις 45 MB και τα μεγαλύτερα να είναι 117 MB.

    Για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, αποφάσισε να αλλάξει από 48MP σε 12MP, επειδή, καθώς ασχολούνταν με θέματα που κινούνταν γρήγορα, διαπίστωσε ότι με αυτές τις ρυθμίσεις, «η κάμερα αποκρίνεται εξαιρετικά και θα αποδίδει τα καλύτερα δυνατά αρχεία εικόνας σε αυτές τις περιορισμένες συνθήκες φωτισμού.»

    • Τα 12 megapixel εξακολουθούν να είναι εκεί που λάμπει πραγματικά η κάμερα — είναι αστραπιαία, έχει την ίδια ανάλυση σε όλους τους φακούς και είναι φανταστική σε χαμηλό φωτισμό.
    • Η λήψη σε 48 megapixel είναι λίγο αργή. Δεν είναι τρελά αργό, αλλά είναι πιο αργό από ό,τι έχω συνηθίσει.
    • Οι διαθέσιμες επιλογές αποθήκευσης (τόσο στο iPhone όσο και στο iCloud) δεν έχουν επεκταθεί παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη των αρχείων είναι πολύ μεγαλύτερα και δεν θέλω να εξαντληθεί ο χώρος.
    • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φαίνεται να μειώνεται πιο γρήγορα κατά τη λήψη όλη μέρα στα 48MP.

    Μπορείτε να διαβάσετε και να δείτε πολλά περισσότερα στο αναλυτικό review του εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.