23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ο προμηθευτής SSD της Apple χτυπήθηκε από περιστατικό μόλυνσης, οι τιμές αποθήκευσης flash αναμένεται να αυξηθούν παγκοσμίως

    Οι τιμές των SSD είναι πιθανό να αυξηθούν παγκοσμίως λόγω προβλημάτων μόλυνσης στις εγκαταστάσεις παραγωγής NAND της Western Digital και της Kioxia και οι συσκευές Apple ενδέχεται να επηρεαστούν (μέσω της TrendForce).

    Η Western Digital αναφέρει ότι έχει χάσει 6,5 exabytes αξίας αποθήκευσης φλας BiCS 3D NAND λόγω χρήσης μολυσμένων υλικών σε δύο από τα εργοστάσιά της στην Ιαπωνία τον Ιανουάριο. Οι εγκαταστάσεις διοικούνται από κοινού από τη Western Digital και τον συνεργάτη της Kioxia, ο οποίος προηγουμένως ανήκε στην Toshiba. Αυτό που προκάλεσε τη μόλυνση και πότε αναμένεται να ξαναρχίσει η παραγωγή δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

    Η Western Digital και η Kioxia είναι μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών SSD στον κόσμο, με την κοινή παραγωγή τους να ανέρχεται περίπου στο 30 τοις εκατό ολόκληρης της αγοράς flash NAND. Η έρευνα αγοράς της TrendForce δείχνει ότι η τιμή του NAND, το οποίο αποτελεί το κύριο συστατικό των SSD, θα μπορούσε να αυξηθεί έως και 10 τοις εκατό ξεκινώντας από το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Η Western Digital και η Kioxia προσφέρουν κυρίως μονάδες αποθήκευσης SSD και eMMC για υπολογιστές, αλλά το iFixit έχει δείξει ότι η Apple χρησιμοποιεί τσιπ Kioxia NAND σε πολλά από τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της σειράς iPhone 13, του iPad Pro και του MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Το κατά πόσον τυχόν υπάρχοντα προϊόντα της Apple που κατασκευάστηκαν με αποθήκευση Kioxia τον Ιανουάριο θα πρέπει να ανακληθούν είναι προς το παρόν ασαφές.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.