18.8 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Apple ανακοινώνει ενημερώσεις στα AirTag για την καταπολέμηση περιστατικών ανεπιθύμητης παρακολούθησης

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι κάνει κάποιες ενημερώσεις στα AirTags με στόχο να μειώσει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Υπάρχουν αρκετές αλλαγές που θα εφαρμοστούν ως μέρους ενός ευρύτερου πλάνου από την εταιρεία για να μειωθούν τα περιστατικά αυτά.

    Σε μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού, η Apple σχεδιάζει να εφαρμόσει νέες προειδοποιήσεις απορρήτου που θα εμφανιστούν κατά τη ρύθμιση του AirTag για να αποτρέψουν την κακόβουλη χρήση. Η προειδοποίηση θα καταστήσει σαφές ότι το AirTag συνδέεται με ένα Apple ID, ότι η χρήση του για την παρακολούθηση ανθρώπων είναι έγκλημα και ότι οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες ταυτοποίησης σχετικά με τον ιδιοκτήτη του AirTag. Η Apple λέει ότι η γλώσσα της ειδοποίησης θα μπορούσε να αλλάξει ελαφρώς, αλλά βασικά θα μεταφέρει τις ακόλουθες πληροφορίες:

    AirTag is Linked to Your Apple ID. AirTag is intended solely to track items that belong to you. Using AirTag to track people without their consent is a crime in many regions around the world. AirTag is designed to be detected by victims and to enable law enforcement to request identifying information about the owner.

    Η Apple πρόκειται επίσης να διορθώσει ένα σφάλμα που προκαλούσε σύγχυση γύρω από την ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Τα AirPods μπορούν να προκαλέσουν μια προειδοποίηση “Άγνωστη ειδοποίηση αξεσουάρ” που ορισμένοι άνθρωποι ερμηνεύουν ως ειδοποίηση από ένα AirTag. Τα AirTags δεν είναι σε θέση να εμφανίσουν τα μηνύματα “Εντοπίστηκε άγνωστο αξεσουάρ”, τα οποία προκαλούνται από τα AirPods Pro, AirPods Max, AirPods τρίτης γενιάς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα αξεσουάρ δικτύου Find My.

    Στην επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού, τα AirPods θα ταυτοποιηθούν σωστά, ώστε οι χρήστες να μην βλέπουν πλέον τα συγκεχυμένα μηνύματα “Άγνωστο αξεσουάρ”.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.