22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο αποχωρισμός από το iPhone δημιουργεί τεράστιο άγχος στους κατόχους του

    camera-640x466

    Καλώς ή κακός πλέον στις μέρες μας έχουμε κάνει προέκταση του χεριού μας το smartphone μας και είναι βασικός σύντροφος της καθημερινότητας μας. Πρόσφατες μελέτες μάλιστα έδειξαν πως αυτή η σχέση μπορεί να δημιουργήσει και άγχος αποχωρισμού στους χρήστες του iPhone με αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία τους.

    Η έρευνα που έγινε λοιπόν από το Πανεπιστήμιο του Missouri έδειξε πως οι χρήστες iPhone δεν θα πρέπει να αποχωρίζονται τα iPhones τους κατά την καθημερινή τους δραστηριότητα αλλά και στην δουλειά τους.

    “Η έρευνα μας έδειξε πως ο αποχωρισμός από το iPhone μπορεί να επηρεάσει πολύ αρνητικά τους χρήστες τους δημιουργώντας τους άγχος και εκνευρισμό σε οτιδήποτε και αν πρέπει να κάνουν” ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους ερευνητές.

    Πιο συγκεκριμένα η έρευνα βρήκε ότι οι χρήστες που δεν μπορούσαν να απαντήσουν στο iPhone τους όταν είχαν μια κλήση ενώ έλυναν ένα απλό παζλ άμεσα αύξησαν τους καρδιακούς παλμούς τους και την πίεση τους ενώ ψυχολογικά όσο περνούσε η ώρα αισθανόντουσαν όλο και πιο άσχημα.

    Επίσης οι επιδόσεις τους στην επίλυση των απλών αυτών προβλημάτων μειώθηκε όταν δεν είχαν το iPhone διπλά τους ή κάποια άλλη iOS συσκευή.

    Η δημοσίευση με τίτλο  “The Extended iSelf: The Impact of iPhone Separation on Cognition, Emotion, and Physiology,” είναι διαθέσιμη εδώ  και δημοσιεύτηκε στο  Journal of Computer-Mediated Communication.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles