19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ομαδική αγωγή νούμερο 3 για συλλογή δεδομένων χρηστών για την Apple

    Η Apple αντιμετωπίζει την τρίτη κατά σειρά αγωγή, αφού διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία συλλέγει δεδομένα ανάλυσης από χρήστες iPhone, ακόμη και αφού αρνήθηκαν την άδεια για κάτι τέτοιο.

    Η Apple επιμένει ότι όλοι οι προγραμματιστές ζητούν άδεια για τη συλλογή δεδομένων ανάλυσης, αλλά ο ερευνητής ασφάλειας Tommy Mysk ανακάλυψε πέρυσι ότι η εταιρεία δεν έπαιζε με τους δικούς της κανόνες…

    Διαπίστωσε ότι η Apple συνέλεγε δεδομένα από το iPhone σας με ή χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

    Κάθε φορά που ρυθμίζετε ένα νέο iPhone, ερωτηθείτε εάν συμφωνείτε ή όχι να συλλέγει η Apple δεδομένα αναλυτικών στοιχείων. Εάν απορρίψετε τη συγκατάθεσή σας, θα περιμένατε φυσικά να μην σταλούν δεδομένα αναλυτικών στοιχείων στην Apple. Ωστόσο, ο Mysk διαπίστωσε ότι οι εφαρμογές της Apple συνέλεγαν και έστελναν αυτά τα δεδομένα ανεξάρτητα από αυτήν τη ρύθμιση. Πράγματι, δεν μπορούσε να δει καμία διαφορά στα δεδομένα που αποστέλλονται είτε ο χρήστης είχε επιλέξει να χορηγήσει ή να απορρίψει αυτή την άδεια χρήσης.

    Ακόμη χειρότερα, τα δεδομένα που συνέλεξε η Apple περιελάμβαναν δυνητικά ευαίσθητες πληροφορίες.

    Μια ομαδική αγωγή κατατέθηκε γρήγορα στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι οι εγγυήσεις απορρήτου της Apple είναι «εντελώς απατηλές».

    Ακολούθησε μια δεύτερη αγωγή αυτή την φορά στην Πενσυλβάνια, κατηγορώντας την Apple για παραβίαση της «πολιτειακής υποκλοπής, του απορρήτου και της απάτης των καταναλωτών».

    Το Gizmodo αναφέρει ότι μια τρίτη αγωγή έχει πλέον κατατεθεί στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

    Ο Paul Whalen, ο δικηγόρος που μήνυσε την Apple στην Νέας Υόρκη, είπε στο Gizmodo ότι έχει εργαστεί σε μια σειρά από υποθέσεις υψηλού προφίλ παραβίασης δεδομένων τα τελευταία 20 χρόνια, θέματα που συχνά περιλαμβάνουν ακούσια λάθη. Δεν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, είπε. «Αυτές οι παραβιάσεις δεδομένων συνέβησαν σε μεγάλο βαθμό επειδή κάποιος έκανε ένα λάθος που δεν έπρεπε να συμβεί», είπε ο Whalen. «Σε αυτή την περίπτωση, με την Apple, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο λάθος. Η Apple εν γνώσει της υποσχέθηκε ένα πράγμα και έκανε ακριβώς το αντίθετο. Αυτό είναι που κάνει αυτή την υπόθεση να νιώθει τόσο πολύ διαφορετική».

    Η Apple μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια σχετικά με το θέμα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.