19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι “Zombie” εφαρμογές κατακλύζουν το App Store δημιουργώντας προβλήματα

    CARRERAS-ZOMBIS-CARRERAS-DE-ZOMBIS-CARRERAS-ZOMBIES-CARRERAS-DE-ZOMBIES-RUN-ZOMBIES-apocalipsis-armada-640x360

    Αν σκέφτεστε να ακολουθήσετε μια επιτυχημένη καριέρα στο App Store ως προγραμματιστής της Apple και αυτό να γίνει η βασική πηγή εσόδων σας ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε εκ νέου. Αν και οι προγραμματιστές του App Store συνολικά έχουν έσοδα μεγαλύτερα από αυτά των στούντιο του Hollywood μια νέα αναφορά δείχνει μια διαφορετική πλευρά του App Store.

    Έτσι λοιπόν διαβάζουμε πως είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος νέος προγραμματιστής να κάνει καριέρα στο App Store. Ο λόγος; Τα zombies και συγκεκριμένα οι zombie εφαρμογές.

    Το Adjust.com λοιπόν υποστηρίζει πως αυτές οι εφαρμογές έχουν κατακλύσει το App Store. Τι είναι μια zombie εφαρμογή;

    Είναι αυτή η εφαρμογή που δεν έχει αρκετές λήψεις για να ανέβει στις κορυφαίες λίστες της Apple και έτσι οι χρήστες πρέπει να ψάξουν συγκεκριμένα για να την βρούνε.

    Αυτό αυτόματα είναι ένα πρόβλημα όχι μόνο γιατί ο προγραμματιστής μιας τέτοιας εφαρμογής δεν αναγνωρίζεται για την δουλειά του στο App Store αλλά και γιατί αυτές οι εφαρμογές είναι πλέον τόσες πολλές που απλά χάνονται και μένουν στην αφάνεια διογκώνοντας το πρόβλημα για όποια νέα εφαρμογή εισέλθει στο App Store.

    Πλέον και εξαιτίας του μηχανισμού αναζήτησης της Apple, που μοιάζει αστεία, το να βρει κάποιος μια εφαρμογή είναι ευκολότερο να το κάνει από μια μηχανή αναζήτησης όπως το Google παρά μέσα από το ίδιο το App Store της Apple.

    To 2014 το App Store σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 60% και από 890.000 εφαρμογές πήγαμε στις 1.42 εκατομμύρια και όλα αυτά μέσα σε ένα μόλις χρόνο. Η αύξηση των zombie εφαρμογών αυξήθηκε επίσης και από το 74% πήγε στο 83% του συνόλου των εφαρμογών.

    Με τις zombie λοιπόν εφαρμογές να κερδίζουν οι νέοι προγραμματιστές όλο και δυσκολότερα έχουν κάποιο κέρδος από το App Store και όλο και δυσκολότερα θα εμφανίσουν την δουλεία τους σε κάποια λίστα της Apple.

    Ένα σοβαρό λοιπόν πρόβλημα για το οποίο η Apple θα πρέπει σύντομα να κάνει κάτι.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles