16.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι σκέψεις μας για το Apple News+, Card, Arcade, και TV+ event της Apple

    Το event του Μαρτίου της Apple είναι πλέον παρελθόν και τώρα που έχει ηρεμήσει και το buzz που δημιούργησε μπορούμε να βγάλουμε κάποια καλύτερα συμπεράσματα.

    Αυτό που είδαμε είναι πως κάθε νέα υπηρεσία που παρουσίασε η Apple μπορεί να θεωρηθεί ως η εξέλιξη μιας ήδη υπάρχουσας προσπάθειας της Apple.

    Έτσι λοιπόν η Apple News+ υπηρεσία χτίζει πάνω στην Apple News εφαρμογή, ενσωματώνοντας περιοδικά από την εξαγορά της Texture καθώς και συνεργασίες με συγκεκριμένους εκδοτικού οίκους και εφημερίδες. Η Apple Card είναι η εξέλιξη υπό μια μορφή της Apple κάρτας επιβράβευσης της Barclays αλλά με την Apple να έχει τον πλήρη έλεγχο. H Apple Arcade υπηρεσία χτίζει στην δουλειά που έχει γίνει στο App Store και στην επιτυχία της κατηγορίας παιχνιδιών. Τέλος η Apple TV+ υπηρεσία φέρνει το συνδρομητικό πλάνο στα iTunes Movies και TV Shows με έναν παρόμοιο τρόπο που έκανε το Apple Music που πήρε τα ηνία από το iTunes Music Store.

    Αν και οι υπηρεσίες που ανακοινώθηκαν είναι δημιουργικές και αρκετές πειραματικές η Apple έχει εμπειρία σε κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες ήδη και έχει προσλάβει ειδικούς ή συνεργάτες σε αυτή την κατηγορία.

    Έτσι τίποτα από αυτό που ανακοινώθηκε δεν ήταν κάτι “ξένο” για την Apple.

    O Tim Cook επί σκηνής έδωσε την Δευτέρα άμεσα άμεσα το στίγμα της παρουσίασης της Apple τονίζοντας την λέξη υπηρεσία και έτσι δεν άφησε περιθώρια για κάποιον να σκεφτεί ότι θα είχαμε ανακοίνωση κάποιου νέου hardware. O ίδιος ήθελε να παρουσιάσει τις υπηρεσίες ως μέρος του πυρήνα της Apple όπως είναι και το λογισμικό και το hardware.

    Apple News+

    H πρώτη υπηρεσία που παρουσιάσε η Apple ήταν το Apple News+, ναι επίσημα στην χώρα μας δεν υποστηρίζεται και ίσως θα αργήσουμε πολύ να δούμε κάτι τέτοιο. Ουσιαστικά έχουμε μια συνδρομητική υπηρεσία της εφαρμογής Apple News. Με $9.99 κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση σε 300 περιοδικά και σε εκδόσεις όπως αυτές των LA Times και Wall Street Journal.

    Σίγουρα σαν υπηρεσία έχει ενδιαφέρον, ειδικά αν δεν θέλει κάποιος να αγοράζει διαφορετικά περιοδικά και περιεχόμενο από εφημερίδες ψηφιακό ή μη.

    Σίγουρα μια υπηρεσία με μεγάλο ενδιαφέρον που όμως δεν θα αγγίξει το Ελληνικό κοινό…..

    Apple Card

    H Apple Card, είναι η νέα πιστωτική κάρτα της Apple, που ίσως δούμε κάποια στιγμή στο μέλλον και στην Ελλάδα και σίγουρα κέρδισε πολλές εντυπώσεις.

    Η Apple για αυτή την κάρτα χρησιμοποιεί την Goldman Sachs ως τράπεζα και βασίζεται στο σύστημα πληρωμών της MasterCard. Η διαφορά είναι πως η Apple έχει τον απόλυτο έλεγχο για αυτή την κάρτα.

    Ο τρόπος έκδοσης της είναι πολύ εύκολος μιας και ο χρήστης κάνει αίτηση μέσω της Wallet εφαρμογή στο iPhone και είναι πλήρως συμβατή με την Apple Pay υπηρεσία. Μάλιστα θα υπάρχει και μια φυσική μορφή της από τιτάνιο.

    Το πρόγραμμα επιβράβευσης είναι επίσης εύκολα κατανοητό. 3% επιστροφή χρημάτων σε προϊόντα της Apple και υπηρεσίας, 2% επιστροφή σε συναλλαγές μέσω Apple Pay και 1% για τις υπόλοιπες συναλλαγές. Η επιστροφή χρημάτων υπολογίζεται καθημερινά και είναι ορατή στον χρήστη.

    Υπάρχουν βέβαια πολλά ερωτήματα για την Apple Card όταν λανσαριστεί το καλοκαίρι όπως αν θα υποστηρίζει κοινούς λογαριασμούς και άλλα….

    Apple Arcade

    Η ονομάσια της νέας υπηρεσίας για το gaming της Apple έχει ίσως το καλύτερό όνομα. Θυμάστε το Game Center; Το Apple Arcade έχει μια πιο επνευσμένη ονομασία ακόμη και από το Stadia της Google…..

    Οι πληροφορίες για αυτή την υπηρεσία ακόμη δεν είναι ξεκάθαρες. Θα λανσαριστεί κάποια στιγμή προς το Φθινόπωρο και η μηνιαία συνδρομή τον χρηστών δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Θα περιλαμβάνει 100+ υψηλής ποιότητας παιχνίδια συμβατά για iPhone, iPad, Apple TV και Mac χωρίς διαφημίσεις και in app αγορές.

    Η Apple με αυτή την υπηρεσία έχει και το Family Sharing στο μυαλό της καθώς και τον γονικό έλεγχο που είναι ακόμη ένα πολύ μεγάλο θετικό στοιχείο αυτής.

    Η λίστα τον στούντιο που θα παρουσιάσουν τα παιχνίδια τους μέσω αυτής της πλατφόρμας είναι επίσης εντυπωσιακή μιας και περιλαμβάνει ονόματα όπως αυτά των Disney, Gameloft, SEGA, LEGO, Konami, και Cartoon Network καθώς και γνωστούς προγραμματιστές του App Store.

    Apple TV+

    Αν και οι υπηρεσίες ήταν στο κέντρο της παρουσιάσης της Apple πρώτα είχαμε την παρουσιάση μίας νέας έκδοσης της TV εφαρμογής.

    Η βελτιωμένη TV εφαρμογή αποτελεί μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση με νέο σχεδιασμό, νέο εικονίδιο, ενότητα για παιδιά, το νέο Channels χαρακτηριστικό και πολλά ακόμη.

    Το Channels χαρακτηριστικό θα επιτρέψει στον χρήστη να κάνει εγγραφεί σε υπηρεσίες όπως αυτές τις HBO, Showtime και Starz χωρίς να χρειαστεί να κάνει λήψη ξεχωριστής εφαρμογής από το App Store. Τα βίντεο θα γίνονται αναπαραγωγή από την TV εφαρμογή όπως ακριβώς έχουμε σήμερα στα iTunes Movies και TV Shows. Περισσότερες υπηρεσίες και συνδρομητικά κανάλια θα ενταχτούν σε αυτό το χαρακτηριστικό με την Netflix βέβαια να δηλώνει ηθελημένα απών.

    Η Apple TV+ η συνδρομητική υπηρεσία βίντεο θα έρθει στους επόμενους μήνες και θα περιλαμβάνει πρωτότυπες ταινίες και σειρές της Apple. Αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε αν η Apple έχει δικαιώματα για ήδη υπάρχον δημοφιλείς ταινίες και σειρές έτσι ώστε να ενισχύσει τον κατάλογο της υπηρεσίας αυτής.

    Η Apple φέρνει την αναβαθμισμένη TV εφαρμογή σε πολλές πλατφόρμες και έτσι η έλευση της θα γίνει σε iPhone, iPad, Apple TV και ακόμη και σε Mac. Η εφαρμογή επίσης θα κάνει το ντεμπούτο της και σε smart τηλεοράσεις φέτος ξεκινώντας με αυτές της Samsung και κατόπιν αυτές τις LG, Vizio και Sony. Τα streamig sticks Roku και Fire TV θα είναι επίσης συμβατά.

    Όπως μάθαμε στο event η Apple TV εφαρμογή θα έρθει και στα Apple TV 3ης γενιάς (η έκδοση των 1080p).

    Η Apple επίσης μας έδωσε μια πρώτη γεύση και από το πρωτότυπο περιεχόμενο που θα φέρει στην Apple TV+ υπηρεσία.

    Το trailer που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει κοφτά σκηνές από το Amazing Stories του Steven Spielberg, το For All Mankind με τον Joel Kinnaman (House of Cards, Altered Carbon), το θρίλερ Servant του M. Night Shyamalan (Split, Glass) με τον Toby Kebbell, καθώς και τη δραματική σειρά The Morning Show με τους Jennifer Aniston, Steve Carrell και Reese Witherspoon.

    Επίσης, υπάρχουν μερικές σκηνές από το See του Steven Knight (Peaky Blinders) με τον Jason Momoa στο ρόλο ενός πολεμιστή της ανθρωπότητας, η οποία στο μέλλον έχει χάσει την όρασή της. Καθώς και το Truth Be Told με τους Octavia Spencer και Aaron Paul.

    Ως βίντεο streaming υπηρεσία το Apple TV+ είναι πολλά υποσχόμενο. Η Apple κάνει φανταστικό marketing και ίσως επαναπροσδιορίσει τον χώρο όπως έχει κάνει τόσες άλλες φορές. Τα ονόματα που επίσης δουλεύουν πάνω στο Apple TV+ όπως θα δείτε παρακάτω είναι εντυπωσιακά:

    Ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσο θα είναι το κόστος της συνδρομής ή επίσης πόσο μεγάλος θα είναι ο κατάλογος των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών στο λανσάρισμα της υπηρεσίας. Η Apple ανέφερε πως νέο περιεχόμενο θα προστίθεται κάθε μήνα.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles