18.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Οι μεγαλύτερες αποτυχίες της Apple για το 2014

    Apple-fails-2014

    Μιας και πολύ σύντομα το 2014 θα μας εγκαταλείψει είναι ο κατάλληλος καιρός να δούμε πίσω τον χρόνο αυτό και να αναγνωρίσουμε τα λάθη της Apple. Ναι το 2014 όπως έχουμε αναφέρει ήδη σε άλλα ποστ μας ήταν η καλύτερη χρονιά της Apple εδώ και χρόνια, πάρα αυτά υπήρξαν και κάποιες λαθεμένες ενέργειες και κάποια προβλήματα.

    Η 8.0.1 αναβάθμιση λογισμικού

    iOS-801

    Τι να πει πραγματικά κανείς για αυτό; Το iOS 8 έφτασε στο κοινό αλλά είχε πολλά θέματα αρχικά σε διάφορα σημεία καθώς και αρκετά bugs. Η έκδοση 8.0.1 θα έλυνε μερικά από αυτά τα προβλήματα αλλά αντί αυτού δημιούργησε πολλά περισσότερα. Μετά την εγκατάσταση πολλοί χρήστες είδαν τις συσκευές τους ακόμη και μη χρηστικές και ο εκνευρισμός ήταν τεράστιος. Η Apple αναγκάστηκε να αποσύρει την έκδοση αυτή από τους διακομιστές της για να σταματήσει τους χρήστες από το να την κατεβάσουν. Σίγουρα μια από τις πιο αποτυχημένες αναβαθμίσεις της Apple όλων των εποχών.

    Η διαρροή φωτογραφιών από το iCloud 

    iCloud-hacked-main

    Έγινε τόσο viral που δεν χρειάζεται κάποια εξήγηση. Οι Hacker κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε iCloud λογαριασμούς από πολλές διασημότητες του Hollywood με πολλές προσωπικές φωτογραφίες να κάνουν τον γύρω του διαδικτύου. Το hack ήταν περισσότερο ακόμη ένα δείγμα της ισχύς της κοινωνικής μηχανικής πάρα παραβίαση των διακομιστών της Apple. Πάρα αυτά η Apple δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα παρόλο που η ευθύνη δεν ήταν τόσο δική της.

    Bendgate 

    Bendgate

    Το έχουμε πει δεν υπάρχει μια κυκλοφορία νέου iPhone που να μην ακολουθηθεί από κάποιο πρόβλημα ανεξάρτητα από το πόσο σοβαρό είναι. Αυτή την φορά είχαμε την ευλυγισία των iPhone 6 στις πίσω τσέπες των χρηστών και όχι μόνο. Το περίεργο είναι πως όλες οι ιστορίες για αυτό εξαφανίστηκαν μόλις οι χρήστες σταμάτησαν να κάνουν βλακώδεις πειράματα. Λάθος της Apple; Σίγουρα όχι. Λάθος διαχείριση του θέματος από την Apple; Ναι εδώ μπορούμε να πούμε πως η εταιρεία θα μπορούσε να χειριστεί καλύτερα αυτό το viral θέμα από ότι πραγματικά έκανε.

    Η αναβάθμιση του iPad 3 Mini

    iPad-mini-3

    To πρόβλημα ήταν πως δεν είχαμε αναβάθμιση. Το iPad Mini 3 είναι το ίδιο με το iPad Mini 2 απλά με την προσθήκη Touch ID και την χρωματική επιλογή του χρυσού χρώματος. Απλά αυτά, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

    Η αναβάθμιση του Mac Mini 2014

    Mac-mini

    Πολλοί ήταν εκείνοι που περιμέναν πως και πως την αναβάθμιση αυτή. Μια συσκευή που αγαπάνε πολλοί χρήστες για διαφορετικούς λόγους. Η Apple φέτος αφαίρεσε την επιλογή μιας quad-core CPU καθώς και αυτή της χειροκίνητης αναβάθμισης της RAM. Προστέθηκε απλά ένα καλύτερο πρωτόκολλο επικοινωνίας Wi-Fi και μια ελαφρώς καλύτερη ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και αυτό ήταν. Σίγουρα αυτή η αναβάθμιση δεν ικανοποίησε κανέναν και ίσα ίσα πολλούς τους απογοήτευσε.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles