16.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Οι καταναλωτές θα πληρώσουν περισσότερα για προϊόντα που εσωκλείουν τον όρο “καινοτόμο”

    Hotly Anticipated iPhone 5 Goes In Sale In Stores

    Η εξέλιξη και η πορεία της Apple αν μην τι άλλο είναι μια φανταστική ιστορία. Η εταιρεία δεν έχει πάρει μόνο τον τίτλο αυτής με την μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως αλλά και αυτόν της πιο καινοτόμας εταιρείας. Μια νέα μελέτη από την εταιρεία μελετών Lab42 ρίχνει φως στον συσχετισμό των δύο αυτών στοιχειών και το συμπέρασμα που καταλήγει δείχνει ίσως με τον καλύτερο τρόπο που οφείλετε η μεγάλη επιτυχία της Apple.

    Πιο συγκεκριμένα η μελέτη δείχνει πως η αίσθηση της καινοτομίας παίζει σημαντικό ρόλο για πολλούς καταναλωτές σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή τους να αγοράσουν ένα ακριβό προϊόν ή υπηρεσία.

    Η μελέτη που βασίστηκε σε 1000 ανθρώπους έδειξε πως το 83% αυτών θα πλήρωναν περισσότερα λεφτά για κάτι που εσωκλείει τον όρο “καινοτόμο”.

    51% επίσης παραδέχτηκε πως είχαν αγοράσει κάτι κατά το παρελθόν χωρίς να καταλαβαίνουν ακριβώς την χρηστικότητα του και απλά προχώρησαν στην αγορά γιατί νόμιζαν πως ήτα “cool”. Επίσης τα 2/3 των ερωτηθέντων αγόρασαν τουλάχιστον μια φορά ένα προϊόν 1ης γενιάς.

    Η μελέτη σίγουρα ρίχνει φως στην τεράστια επιτυχία της Apple αλλά πρέπει να τονίσουμε πως ο όρος  “καινοτομία” έχει πολλές διαστάσεις και διαφορετικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν κάτι διαφορετικό όταν ο όρος αυτός χρησιμοποιείτε σε μια συσκευή για παράδειγμα.

    Το ίδιο ισχύει και για της εταιρείες – Η Apple έχει συνδέσει τον όρο καινοτομία με την αναμονή σε ένα concept μέχρι όλοι οι παράμετροι να ικανοποιούν τα υψηλά στάνταρ της εταιρεία πριν κυκλοφορήσει κάτι ενώ από την άλλη η Google θα τρέξει σχεδόν όλες τις ιδέες της και μετά θα δει ποιες από αυτές θα μετουσιωθούν σε κάτι χρηστικό ή απλά θα αποτύχουν.

    Γυρνώντας στην Apple και στην ιστορία της μπορούμε επίσης να δούμε πως ο όρος καινοτομία είχε διαφορετικά σημασία ανάλογα με τα προϊόντα που κυκλοφόρησε. Καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας για παράδειγμα που δεν ήταν στοχευμένα παραλίγο στα μέσα του 1990 την οδήγησαν στην καταστροφή, η οποία αποφεύχθηκε την  τελευταία στιγμή με την επιστροφή του Steve Jobs.

    TheInnovationPremium_6.8.15_Infographic_PNG-640x1228

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles