19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι κανόνες κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης του Netflix έφτασαν και σε νέες χώρες. Πώς να ελέγξετε ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας

    Το Netflix ανακοίνωσε μια ενημέρωση για τις προσπάθειές του να καταπολεμήσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης. Σε μια ανάρτηση ιστολογίου που δημοσιεύτηκε σήμερα, το Netflix εξήγησε ότι «πάνω από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς», γεγονός που επηρεάζει την «ικανότητά του να επενδύει σε καταπληκτικές νέες τηλεοπτικές και ταινίες».

    Έχοντας αυτό υπόψη, το Netflix λέει ότι επεκτείνει τους περιορισμούς του στην κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης και λογαριασμού σε νέες χώρες. Υπάρχει επίσης ένας νέος τρόπος για να διαχειρίζεστε εύκολα ποιος έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σας μέσω του ιστότοπου του Netflix…

    Από σήμερα, το Netflix λέει ότι οι περιορισμοί κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ισχύουν πλέον σε τέσσερις νέες χώρες: Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

    Οι περιορισμοί θα τεθούν σε εφαρμογή «ευρύτερα τους επόμενους μήνες», αλλά το Netflix δεν έχει περισσότερες λεπτομέρειες να μοιραστεί αυτήν τη στιγμή. Προηγουμένως, το Netflix δοκίμαζε τους νέους περιορισμούς μόνο σε λίγες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

    Η μέθοδος του Netflix για την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης είναι επιθετική. Η εταιρεία λέει ότι οι λογαριασμοί Netflix «προορίζονται να μοιράζονται μόνο σε ένα νοικοκυριό», που σημαίνει «άτομα που ζουν στην ίδια τοποθεσία με τον κάτοχο του λογαριασμού. Ως εκ τούτου, θα οριστεί μια νέα “κύρια τοποθεσία” για κάθε λογαριασμό Netflix.

    Όπως αναφέραμε τον περασμένο μήνα, μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε λογαριασμό Netflix πρέπει να συνδέεται στο οικιακό δίκτυο Wi-Fi αυτού του λογαριασμού τουλάχιστον μία φορά κάθε 31 ημέρες. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει πράγματα όπως διευθύνσεις IP, δραστηριότητα λογαριασμού και αναγνωριστικά συσκευής για να “προσδιορίσει εάν μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη στον λογαριασμό σας” σχετίζεται πράγματι με την κύρια τοποθεσία του λογαριασμού.

    Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου μια συσκευή δεν έχει συνδεθεί στο Wi-Fi του σπιτιού σας για 31 ημέρες, όπως όταν ταξιδεύετε, το Netflix λέει ότι μπορεί να στείλει ένα προσωρινό κωδικό στον κάτοχο λογαριασμού για να επαληθεύσει τη συσκευή. Οι λεπτομέρειες εδώ, ωστόσο, είναι ακόμα άγνωστες και πιθανότατα θα υπάρχουν περιορισμοί στο πόσες φορές μπορείτε να ζητήσετε αυτόν τον κωδικό.

    Το Netflix επιτρέπει στους συνδρομητές του προγράμματος Standard και Premium να προσθέτουν έναν “επιπλέον λογαριασμό μέλους” για έως και δύο άτομα με τα οποία δεν ζουν. Η εταιρεία επαναλαμβάνει επίσης ότι προσφέρει τώρα μια λειτουργία “προφίλ μεταφοράς” που επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούν ένα προφίλ σε νέο λογαριασμό και να διατηρούν το ιστορικό παρακολούθησης και τις συστάσεις τους.

    Το Netflix κυκλοφορεί επίσης μια νέα επιλογή για τη «διαχείριση πρόσβασης λογαριασμού και συσκευών» σε όλους τους συνδρομητές. Αυτή η νέα επιλογή είναι προσβάσιμη από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο Netflix, επιτρέποντας τον «έλεγχο της πρόσβασης σε αυτόν τον λογαριασμό, την προβολή των πιο πρόσφατων ενεργών συσκευών και πολλά άλλα». Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα αποσύνδεσης από τυχόν άγνωστες συσκευές.

    Σε αυτήν τη σελίδα, θα δείτε επίσης λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία και τις διευθύνσεις IP αυτών των συσκευών. Αυτές είναι πιθανώς οι πληροφορίες τοποθεσίας που θα χρησιμοποιήσει το Netflix κατά τον προσδιορισμό της “κύριας τοποθεσίας” του λογαριασμού σας και των σχετικών συσκευών.

    Αυτή η νέα ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές του Netflix, ώστε να μπορείτε να προβάλλετε τις πληροφορίες πριν από την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικού πρόσβασης στη χώρα σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.