20.1 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων για το iPad και το Apple Pencil

    To iPad και το Apple Pencil είναι ένας μοναδικός συνδυασμός ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την καταγραφή σημειώσεων και όχι μόνο. Πλέον το Apple Pencil βρίσκεται στα χέρια όλο και περισσότερων χρηστών μιας και τα μοντέλα που είναι συμβατά τόσο με αυτό της 1ης γενιάς όσο και με αυτό της 2ης πλέον είναι περισσότερα.

    Σε ότι αφορά την καταγραφή σημειώσεων το μεγάλο θέμα είναι να βρείτε την κατάλληλη εκείνη εφαρμογή που θα σας βοηθήσει και πάνω από όλα θα είναι χρηστική για εσάς για αυτό τον σκοπό. Παρακάτω λοιπόν σας έχουμε τις καλύτερες εφαρμογές σημειώσεων που πραγματικά θα ξεκλειδώσουν την δυναμική του Apple Pencil και θα σας προσφέρουν μεγάλη εργονομία και πάνω από όλα παραγωγικότητα.

    Apple Notes (Σημειώσεις): Η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή

    Αν θέλετε να κάνετε ένα ξεκίνημα με την γραφή του Apple Pencil στο iPad σας τότε η ίδια η εφαρμογή Σημειώσεων της Apple είναι ιδανική. Όχι δεν έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι επιλογές που σας δίνει είναι λίγες αλλά όπως είπαμε είναι για αρχάριους.

    Αν και δεν έχει πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες αυτό που έχει είναι μια άριστη ενσωμάτωση και συμβατότητα με το iPad. Μπορείτε για παράδειγμα να ξεκινήσετε μια νέα σημείωση οποιαδήποτε στιγμή απλά κάνοντας tap το Apple Pencil σας στην Οθόνη κλειδώματος του iPad σας. To Selection εργαλείο επίσης είναι ίσως το καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή που έχουμε χρησιμοποιήσει μιας και η ακρίβεια του ήταν πραγματικά μαγική.

    Ο συγχρονισμός με όλες τις iOS συσκευές είναι επίσης άκρως χρηστικός. Αν θέλουμε όμως να είμαστε αντικειμενικοί η Apple με αυτή την εφαρμογή έκανε το ελάχιστο. Αν θέλετε πραγματικά να καταλάβετε τις δυνατότητες του Apple Pencil θα πρέπει να κοιτάξετε αλλού και να δαπανήσετε κάποια χρήματα που όμως θα πιάσουν τόπο και με το παραπάνω.

    Ginger Labs Notability: Η καλύτερη εφαρμογή

    Η Notability εφαρμογή είναι μακράν η καλύτερη εφαρμογή σημειώσεων με υποστήριξη του Apple Pencil που θα βρείτε στο App Store και μάλιστα με διαφορά. Αν λοιπόν πρόκειται να ξοδέψετε κάποια χρήματα σε μια τέτοια εφαρμογή τότε αυτή είναι που θα πρέπει να επιλέξετε. Η εμπειρία γραφής που σας προσφέρει είναι πραγματικά μοναδική και το ίδιο μοναδική είναι η δυνατότητα σημειώσεων πάνω σε PDFs ή ακόμη και στην δημιουργία σχημάτων.

    Η ακρίβεια που αποτυπώνει τις κινήσεις του Apple Pencil είναι η καλύτερη δυνατή και έτσι δεν θα χάνετε χρόνο για να προσπαθείτε να κάνετε το stylus να δουλέψει όπως εσείς θέλετε και απλά θα εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό που έχει σημασία δηλαδή στην ίδια την γραφή ή τον σχεδιασμό.

    Η εφαρμογής σας επιτρέπει να διαλέξετε μεταξύ 9 διαφορετικών στυλ και χαρτιού ενώ έχετε επιλογή και 15 χρωμάτων για το χαρτί. Η εισαγωγή PDFs ή webpages είναι πανεύκολη πραγματικά. Επίσης μπορείτε να καταγράψετε και ήχο παράλληλα με τις σημειώσεις που κάνετε κάτι επίσης πολύ χρηστικό.

    Η iCloud υποστήριξη είναι επίσης τέλεια και έτσι μπορείτε εύκολα να έχετε συνεργασία μεταξύ του iPad και του Mac σας άμεσα και απροβλημάτιστα.

    Όπως είπαμε λοιπόν αν θέλετε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή σημειώσεων τότε επενδύστε στην Notability και μην σας προβληματίσει το λίγο υψηλό κόστος.

    Time Base Technology GoodNotes 5: Καλή για δημιουργία σχημάτων και για οργάνωση

    Θα τη βάλουμε στην δεύτερη θέση μιας και δεν είναι τόσο καινοτόμα όσο αυτή της Notability αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι άσχημη εφαρμογή προσφέροντας μάλιστα και αυτή με την σειρά της μια σειρά από πολύ καλά χαρακτηριστικά και εργαλεία.

    Με την εφαρμογή μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε σχήματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε το σχήμα από το κατάλληλο μενού και εν συνεχεία να το δημιουργήσετε με το Apple Pencil σας. Η εφαρμογή αυτόματα το μετατρέπει σε ένα τέλειο από κάθε άποψη σχήμα. Η αναγνώριση της γραφής είναι επίσης πολύ καλή χωρίς όμως να μετατρέπει της χειρόγραφες σημειώσεις σας με το Apple Pencil σε κείμενο.

    MyScript Nebo: Η καλύτερη για αναγνώριση γραφής και μετατροπή χειρόγραφου κειμένου

    Ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που η τεχνολογία αυτόματα θα μεταφράζει μια σημείωση ενός γιατρού και θα την μετατρέπει σε μια γραμμή με 12-point Arial αλλά η MyScript Nebo είναι η υπενθύμιση πως πλησιάζει αυτή η μέρα.

    Η εφαρμογή είναι μακράν η καλύτερη για αναγνώριση και μετατροπή χειρόγραφου κειμένου δίνοντας μάλιστα και preview την ώρα που γράφετε την σημείωση σας. (Η ελληνική γραφή υποστηρίζεται επίσης κανονικά)

    Microsoft OneNote: Η καλύτερη για συνεργασία

    Η Microsoft τα τελευταία χρόνια ειδικά υποστηρίζει την Office σουίτα της για το iOS με απίστευτα μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια σαν να ήταν ένα δικό της λογισμικό. Αυτά τα στοιχεία λοιπόν δεν λείπουν στην OneNote εφαρμογές που προσφέρει μια σειρά από επιλογές και χαρακτηριστικά και για την χρήση του Apple Pencil.

    Θα χρειαστείτε ένα λογαριασμό Microsoft για να την χρησιμοποιήσετε. Μοιάζει λίγο με την εφαρμογή Σημειώσεων της Apple με την διαφορά πως η OneNote προσφέρει περισσότερες επιλογές στην γραφή και στα διαθέσιμα χρώματα.

    Το δυνατό στοιχείο της είναι η άριστη συμβατότητα της με την Office σουίτα και ο διαμερισμός και κοινοποιήσεις των σημειώσεων σε άλλα μέλη μιας ομάδας που μπορεί να έχετε ενσωματώσει για κάποιο project σας.

    Qrayon Cardflow+: Η καλύτερη εφαρμογή καρτών

    Σεναριογράφοι και συγγραφείς θα σας αναφέρουν πολλές φορές πως χρησιμοποιούν κάρτες όπου εκεί σημειώνουν τις σκέψεις τους και εν συνεχεία τις τοποθετούν σε μια λογική σειρά.

    Ο τρόπος αυτός οργάνωσης μιας σκέψης έχει πολλά πλεονεκτήματα και τον χρησιμοποιούν καθημερινά πάρα πολλοί επαγγελματίες.

    Αν ανήκετε λοιπόν σε αυτή την κατηγορία και θέλετε να καλωσορίσετε την ψηφιακή εποχή και το Apple Pencil τότε αυτή η εφαρμογή είναι η ιδανική για εσάς.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles