17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι καλύτερες εφαρμογές λήψης φωτογραφιών για το 2014

    Photo Apps

    Ορισμένες φορές (συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου μέσα) αισθάνομαι άσχημα για τους επαγγελματίες φωτογράφους οι οποίοι ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ καθώς επίσης και πολύτιμο χρόνο από την ζωή τους για να σπουδάσουν την συγκεριμένη (θα έλεγε κανείς) επιστήμη και για να αποκτήσουν ακριβό και επαγγελματικό εξοπλισμό ο οποίος θα τους παρέχει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά σημαντικά για την δουλειά τους.

    Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε ότι η τεχνολογία αυτή έχει εξελιχθεί ραγδαία στις φορητές συσκευές τα τελευταία χρόνια δίνοντας μας την δυνατότητα να τραβάμε φωτογραφίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτές που θα δούμε από μια επαγγελματική DSLR φωτογραφική μηχανή. Παρόλα αυτά βέβαια σίγουρα η ποιότητα φωτογραφιών από τις επαγγελματικές μηχανές αλλά δεν θα μιλήσουμε για ομοιότητες και διαφορές σε αυτό το άρθρο. Αντίθετα, θα κάνουμε μια παρουσίαση των καλήτερων εφαρμογών που χρησιμοποιήθηκαν για φωτογραφία από τις φορητές συσκευές μας μέσα στο 2014.

    Όλοι αγαπάμε την φωτογραφία πλέον, καθώς έχει γίνει πολύ εύκολο να απαθανατίζουμε οτιδήποτε επιθυμούμε και μας αρέσει, χάρη στις φορητές συσκεύες και στην τεχνολογία που μας έχει δώσει αυτή την δυνατότητα. Επίσης, να αναφέρουμε πως στην ομάδα μας -καθώς και στην κοινότητα μας- έχουμε πλήθος φωτογράφων (συμπεριλαμβάνοντας και εμένα μέσα) που ασχολούμαστε επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με αυτό που αγαπάμε, επομένως λαμβάνουμε αρκετά προσεκτικά ό,τι αφορά τις (αξιόλογες) εφαρμογές για φωτογραφία. Για αυτό λοιπόν, τεστάραμε κάποιες από αυτές που κυκλοφόρησαν εντός του 2014 και σας παρουσιάζουμε εκείνες που μας έκαναν περισσότερο εντύπωση από θέμα λειτουργικότητας και ποιότητας φωτογραφιών. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια λίστα με αυτές τις εφαρμογές καθώς και τον ‘νικήτη’ για το 2014.

    Η καλύτερη εφαρμογή φωτογραφίας για το 2014 – Pixelmator

    Pixelmator_IMG_0253

    Όταν πριν από λίγο καιρό η Apple κυκλοφόρησε το iPad Air 2, ήταν το tablet το οποίο χαρακτηρίστηκε ως το ποιο ‘γρήγορο’ που έχει κυκλοφορήσει ποτέ στην αγορά -ακόμα και σε σύγκριση με άλλα tablets ανταγωνιστικών εταιριών. Βέβαια, δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία ως το πιο γρήγορο καθώς φέρει τον τριπήρυνο επεξεργαστή Α8Χ, πολύ γρήγορα και βελτιωμένα γραφικά καθώς και 2GB RAM (επιτέλους). Μετά από αυτή την κίνηση από μεριάς Apple, οι developer του Pixelmator αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα η εφαρμογή που υπήρχε μόνο για το Apple Mac Store, να έρθει επιτέλους και στις φορητές συσκευές μας και κυρίως στο iPad, καθώς θεωρήθηκε κατάλληλο να υποστηρίξει αυτή την εφαρμογή. Και τελικά, εγένετο Pixelmator για iPad Air 2. Αποτελεί μία πλούσια, πλήρως εξοπλισμένη εφαρμογή για την δημιουργία και επεξεργασία επαγγελματικών φωτογραφιών και δεν παρέχει μόνο κάποια διασκεδαστικά φίλτρα. Υποστηρίζει bitmap και vector graphics, πολυεπίπεδη επεξεργασία φωτογραφιών καθώς επίσης και αρχεία Photoshop. Μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές εικόνες χρησιμοποιώντας προεπιλεγμένα φίλτρα ή να δημιουργήσετε τα δικά σας από την αρχή. Επίσης, μπορείτε να εργαστείτε πάνω σε μία ήδη καλή λήψη που έχετε κάνει και να διορθώσετε τυχόν προβλήματα σκιών και να επεξεργαστείτε την χρωματική απόκλιση, την ισορροπία λευκού και άλλα πολλά. Τέλος, μπορείτε να αποθηκεύσετε το project που εργάζεστε στο iCloud και να συνεχίσετε την επεξεργασία στο Mac.

    Η τιμή της εφαρμογής ανέρχεται στα $9.99 και είναι διαθέσιμη εδώ

     

    ‘Οι Επιλαχόντες’

    Manual

    manual2

    Ο κύριος στόχος αυτής της εφαρμογής είναι η εστίαση κατά την διάρκεια της λήψης. Δεμ αποτελεί εργαλέιο επεξεργασίας φωτογραφιών. Παρέχει την δυνατότητα καλύτερης οποιασδήποτε λειτουργίας της κάμερας της συσκευής μας όπως για παράδειγμα ρύθμιση του βάθους πεδίου, επεξεργασία ρυθμίσεων για λήψη χαμηλού φωτισμού καθώς επίσης και το ρύθμιση για το πόσο ‘warm’ θα φένεται η τελική φωτογραφία. Παράλληλα, μπορείτε να ρυθμίσετε το εστιακό βάθος χρησιμοποιώντας ένα slider το οποίο βρίσκεται στο άνω μέρος της οθόνης, ρυθμίζοντας έτσι το πόσο ‘in-focus’ ή ‘out-of-focus’ θα είναι η λήψη που θα κάνουμε. Τέλος, αποτελεί μια από τις εφαρμογές που δίνουν την δυνατότητα μεταβολής της ταχύτητας κλείστρου πράγμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει στα πλάνα μακράς λήψης (long exposure) -όπου ενδεχομένως θα χρειαστεί ένα μικρό τριποδάκι προκειμένου να μην βγει κουνημένη η φωτογραφία.

    Η τιμή της εφαρμογής ανέρχεται στα $1.99 και είναι διαθέσιμη εδώ

    Hyperlapse

    hyperlapse

     Μια από τις δυνατότητες της εφαρμογής Instagram, είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σταθεροποίησης η οποία βοηθάει στην σταθεροποίηση των βίντεο time-lapse των οποίων η λήψη έχει γίνει εν κινήσει, δίνοντας έτσι ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια ενός mini τρίποδα για το iPhone. Αξιοποιώντας το gyroscope και accelerometer του iPhone, η εφαρμογή μπορεί να εξομαλύνει την περιστροφή που θα γίνει κατά την διάρκεια λήψης καθώς επίσης και το τρέμουλο το οποίο θα καταγραφεί εάν -παράδειγμα- περπατάμε κατά την διάρκεια της λήψης.

    Η εφαρμογή διατίθεται δωράν και είναι διαθέσιμη εδώ

     

    Η καλύτερη εφαρμογή όλων των εποχών – Camera+

    camera+

    Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να τελειώσουμε αυτό το άρθρο χωρίς να αναφερθούμε σε μια από τις καλύτερες εφαρμογές για τη λήψη φωτογραφιών όλων των εποχών. Κατά την ταπεινή μου άποψη αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο λειτουργικές εφαρμογές στο χώρο της φωτογραφίας για τις φορητές συσκεύς και κυρίως το iPhone -σε συνδυασμο με την αρκετά βελτιωμένη iSight κάμερα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή θα διαπιστώσετε πως σας δίνει την δυνατότητα να διαχειριστείτε στο έπακρο τις ρυθμίσεις της κάμερας, όπως παράδειγμα την ισορροπία λευκού, την εστίαση, την έκθεση (exposure) και όλα αυτά πριν κάνουμε την λήψη της φωτογραφίας. Να αναφερθεί επίσης ότι μπορούμε να κλειδώσουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπου έχουμε εστιάσει το οποίο μας βοηθάει στο να κρατήσουμε σε εστίαση το αντικείμενο ενδιαφέροντος ακόμα και αν κουνήσουμε την συσκευή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλάνου. Μετά την λήψη της φωτογραφίας, παρέχεται η δυνατότητα επεξεργασίας της φωτογραφίας χρησιμοποιόντας διάφορα φίλτρα που παρέχονται από την εφαρμογή ή αλλάζοντας κάποιες από τις ρυθμίσεις την φωτογραφίας.

    Η τιμή της εφαρμογής ανέρχεται στα $1.99 και είναι διαθέσιμη εδώ

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles