23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι Ελβετοί κατασκευαστές ρολογιών Swatch δηλώνουν έτοιμοι να μπλοκάρουν την ονομασία “iWatch”

    iwatch-concept-03

    Οι Ελβετοί κατασκευαστές ρολογιών της εταιρείας Swatch κάθε άλλο παρά χαρούμενοι είναι με το iWatch της Apple. Πιο συγκεκριμένα η ελβετική εταιρεία δηλώνει απίστευτα δυσαρεστημένη αν τελικά η Apple ονομάσει το επερχόμενο προϊόν της iWatch μιας και αυτή η ονομασία είναι παραπλήσια με το δικό τους brand που ακούει στο όνομα iSwatch και το οποίο έχει δοθεί σε μια σειρά από δικά τους ρολόγια.

    Μπορεί ακόμη η Apple επίσημα να έχει πει τίποτα, πόσο μάλλον να αποκαλύψει το τελικό του όνομα αλλά οι Ελβετοί σήμερα βγήκαν στην αντεπίθεση.

    “Πιστεύουμε πως υπάρχει υψηλός κίνδυνος οι αγοραστές να μπερδέψουν τα 2 προϊόντα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Serena Chiesura, Director of Communication του Swatch Group.

    Μάλιστα σε περίπτωση που επαληθευτεί το όνομα αυτό από την Apple το Swatch Group θα κινηθεί δικαστικά σε κάθε χώρα που έχουν κατοχυρώσει το δικό τους όνομα για να προστατέψουν το δικό τους brand.

    Μια παρόμοια κατάσταση είχαμε και το 2013 πριν εμφανιστεί το iPhone 5S μιας και οι φήμες θέλανε την Apple να χρησιμοποιεί την ονομασία “Champagne” για ένα από τα iPhone μοντέλα της. Τότε Γάλλοι παραγωγοί σαμπάνιας είχαν αναφέρει πως θα ξεκινήσουν μια δικαστική διαμάχη με την Apple. Τότε το συγκεκριμένο γεγονός δεν πήρε άλλη έκταση μιας και η Apple απλά αποφάσισε να ονομάσει τον εν λόγω χρωματισμό στο iPhone 5S ως  “gold” αντί για “Champagne.”

    Ο Swatch CEO Nick Hayek πρόσφατα δήλωσε την απαισιοδοξία του για όλα την κατηγορία των smartwatches.

    “Ένα smartwatch χρειάζεται λογισμικό και αυτό το λογισμικό πρέπει να αναβαθμίζεται συνεχώς. Κάθε χρόνο οι περισσότεροι αναγκάζονται να αγοράσουν ένα νέο smartphone μιας και τα νέα λογισμικά θέλουν και νέο hardware για να είναι πλήρως απόλυτα συμβατά με όλα τα χαρακτηριστικά τους. Θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα και με τα smartwatches. Επίσης οι καταναλωτές δεν θέλουν να αλλάζουν τα ρολόγια τους τόσο συχνά ούτε και να τα φορτίζουν”

    Να τονίσουμε πως η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη το όνομα iWatch σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένων και των Ιαπωνία, Ρωσία, Μεξικό και Τουρκία.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles